Ποσοστά νέων ηλικίας 25-34 ετών στην Ευρώπη που ζουν ακόμη με τους γονείς τους

Η εξαρτημένη γενιά. Πάνω από τους μισούς νέους Ελληνες ζουν με τους γονείς τους!

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει πόσοι νέοι Ευρωπαίοι ηλικίας (25-34 ) ετών ζουν ακόμη στο πατρικό τους  μαζί με τους γονείς τους. Καθόλου παράξενο ότι υπάρχουν μεγάλες  αποκλίσεις  στα ποσοστά μεταξύ Βορειο- Δυτικών  και Νοτιοανατολικών ευρωπαϊκών χωρών. 

Αυτό εξηγείται για δύο λόγους:

Πρώτον οι Μεσογειακές χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα είναι  περισσότερο οικογενειο- κεντρικές κοινωνίες  και δεν έχουν το ίδιο «στίγμα» όταν οι ενήλικοι νέοι ζουν με τους γονείς τους .

Δεύτερον η οικονομική κρίση είναι κατά μεγάλο μέρος υπεύθυνη και οι χώρες που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την ανεργία και τη λιτότητα   είδαν αύξηση των ποσοστών των νέων που  αναγκαστικά  ζουν στο πατρικό σπίτι.

europe-living-with-parents

Με βάση τα στατιστικά δεδομένα η Σλοβακία έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων  άνω των 25 που ζουν ακόμη με τους γονείς τους  ( 56,6%),  η Βουλγαρία είναι δεύτερη με 52, 8% και η Ελλάδα είναι τρίτη  με  ποσοστό ( 51,6%).  Αντίθετα η Δανία έχει το μικρότερο ποσοστό μόλις 1,8%! και ακολουθούν Σουηδία, Νορβηγία και Ισλανδία με μονοψήφια ποσοστά. Η Βρετανία με ποσοστό 14,4 % είναι τρίτη από το τέλος στην ευρωπαϊκή κατάταξη , οριακά  λίγο ψηλότερα από το αντίστοιχο ποσοστό στις ΗΠΑ (13.9%).

Αν είσαι πάνω από 25 και ζεις ακόμη με τους γονείς σου ίσως βρεις ενδιαφέροντα τα παρακάτω βιβλία:

ΠΗΓΗ http://brilliantmaps.com/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.