Πολιορκείται στενά η Κουρδική πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές- Οργισμένες διαδηλώσεις Κούρδων στη Τουρκία

Χιλιάδες Κούρδοι διαδηλώνουν σε όλη την Τουρκία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος,   και προειδοποιούν την κυβέρνηση Ερντογάν που το υποστηρίζει  ότι εάν η κουρδική πόλη Κομπάνι, στα σύνορα με τη Συρία, αλωθεί από το Ισλαμικό Κράτος τότε όλη η Τουρκία θα παραδοθεί στις φλόγες.

Οι τζιχαντιστές εξακολουθούν να πολιορκούν στενά την κουρδικής πόλης Κομπάνι, στα σύνορα με την Τουρκία. Πηγές μέσα από το Κομπάνι (Άιν αλ Άραμπ ) επιβεβαίωσαν ότι το ΙΚ έχει υψώσει μαύρες σημαίες της ισλαμικής οργάνωσης στο ανατολικό άκρο της πόλης  όμως πρόσθεσαν ότι οι κουρδικές δυνάμεις μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να απωθήσουν τους τζιχαντιστές και  οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται. Αν πέσει αυτή η στρατηγικής σημασίας πόλη, η περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές θα εκτείνεται από τη νοτιοανατολική Συρία ως τα ιρακινά σύνορα. Κούρδοι αξιωματούχοι κατήγγειλαν την παθητική στάση στην Τουρκίας στα σύνορά της επικρίνοντας την Άγκυρα ότι άφησε ελεύθερο το έδαφος στους τζιχαντιστές.

Βίντεο του RT για τις ταραχές στην Κωνσταντινούπολη

Οι Κούρδοι διαδηλωτές επιτίθενται σε αστυνομικά τμήματα και σε οχήματα της αστυνομίας . Το βράδυ Δευτέρας, οι φωτιές του ξεσηκωμού έχουν ανάψει για τα καλά με άγριες οδομαχίες να μαίνονται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. tourkia-3

Τουρκικά άρματα μάχης έχουν παραταχθεί στα σύνορα με τη Συρία χωρίς όμως να επεμβαίνουν.

_78050972_uuvaiwyr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.