Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση 14/11/2012: Η απεργία είναι η κραυγή σου!(video)

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Στην ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
Στην Ελλάδα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ μετέχουν στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση με τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και συλλαλητήριο στις 13:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Στις 14 Νοεμβρίου 2012 απεργούμε και διαδηλώνουμε ενωμένοι με όλους τους λαούς της Ευρώπης για μια Ευρώπη των λαών, για αξιοπρέπεια, πραγματική δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

  1. Υπερασπιζόμαστε το κοινωνικό κράτος και τις εργασιακές σχέσεις, τη δωρεάν υγεία, τη δωρεάν παιδεία, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους άνεργους, τους υποαπασχολούμενους, τους αδύναμους. Υπερασπιζόμαστε δηλαδή το πλαίσιο διατύπωσης του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού οράματος.
  2. Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, που στη χώρα μας απειλείται τόσο μέσα στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία.
  3. Αρνούμαστε να ζούμε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με βασικά πολιτικά δικαιώματα σε αναστολή και υποβαθμισμένους θεμελιώδεις δημοκρατικούς θεσμούς.
  4. Ζητάμε να περάσουν από πλήρη έλεγχο για όλες τους τις δοσοληψίες με το δημόσιο οι μέτοχοι και οι εταιρείες που θα θελήσουν να αγοράσουν δημόσια περιουσία.
  5. Ζητάμε δημόσιο λογιστικό έλεγχο του χρέους.
  6. Ζητάμε εθνικοποίηση των τραπεζών, τις ζημιές των οποίων πληρώνει εδώ και τέσσερα χρόνια ο έλληνας πολίτης.
  7. Πιστεύουμε ότι μια κοινή μαζική κινητοποίηση των ευρωπαϊκών λαών, ιδίως στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που μαστίζονται από την κρίση, είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλουν σήμερα οι κυβερνήσεις της Ε.Ε.
Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης αθέτησαν όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και ψήφισαν στις 7/11 μέτρα τα οποία μας εξαθλιώνουν. Αντιστεκόμαστε στην εξαθλίωση με κάθε τρόπο.

Δείτε ένα εκπληκτικό βίντεο:

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.