Πέθανε ο σχεδιαστής του «Αστερίξ» και των «Ανυπόταχτων Γαλατών» Αλμπέρ Ουντερζό

Το Γαλατικό χωριό πενθεί….Σε ηλικία 92 ετών πέθανε ο Γάλλος σχεδιαστής κόμιξ και πατέρας του Αστερίξ, Αλμπέρ Ουντερζό (Albert Uderzo). Σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς του, ο σχεδιαστής πέθανε στον ύπνο του από έμφραγμα όπως ανακοινωσε η οικογένεια του.

Γεννημένος από Ιταλούς μετανάστες, ο Ουντερζό αποσύρθηκε από τη σκιτσογραφία στο 2011. Η σειρά Αστερίξ πρωτοεμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 1959 στο γαλλικό περιοδικό Pilote και από τότε κέρδισε παγκόσμια απήχηση.Μαζί με τον σεναριογράφο του παγκοσμίως δημοφιλούς κόμικς, Ρενέ Γκοσινί, που πέθανε το 1977, έφτιαξαν δεκάδες ιστορίες κάνοντας τον κόσμο να χαμογελάει, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η Νεολαία ΜέΡΑ25 αποχαιρετά το σχεδιαστή των Ανυπότακτων Γαλατών.

O Albert Uderzo έφυγε πλήρης ημερών, στα 92 του, έχοντας ήδη γράψει ιστορία ως ο συνδημιουργός, μαζί με το René Goscinny, του εμβληματικού Αστερίξ, που γαλούχησε γενιές και γενιές στις αξίες της φιλίας, της κοινότητας, και… της Ανυπακοής.

Ο Αστερίξ και το χωριό των ανυπάκουων Γαλατών μας έδειξαν μέσα από ζεστές ιστορίες αγάπης, εμπιστοσύνης, συντροφικότητας και αντίστασης πως ακόμη και οι πιο αδύναμοι ανυπότακτοι μπορούν να αντισταθούν και να θριαμβεύσουν ενάντια στον πιο δυνατό εχθρό, αρκεί να είναι ενωμένοι. Ευχαριστούμε, Albert και René. Ο κατακτητής δεν θα νικήσει.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.