Πάνω από 3 εκατ. υπογραφές κατά της TTIP παραδόθηκαν στην Κομισιόν

Ακτιβιστές που εναντιώνονται στις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες TTIP και CETA παρέδωσαν σήμερα περισσότερες από 3 εκατ. υπογραφές σε αξιωματούχους της Κομισιόν στις Βρυξέλλες, ζητώντας το μπλοκάρισμα τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το The Press Project, η διαδικτυακή καμπάνια «Stop TTIP» με τη βοήθεια 500 οργανώσεων συγκέντρωσε 3,263,920 υπογραφές από 23 κράτη – μέλη της Ε.Ε. (μεταξύ τωξν οποίων και η Ελλάδα) στο διάστημα ενός χρόνου, τρεις φορές περισσότερο από τον αρχικό στόχο που απαιτεί μία Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για να δημιουργηθεί.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών που έχει συγκεντρωθεί ποτέ από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα για τις Διατλαντικές Εμπορικές Συμφωνίες στο παρακάτω βίντεο:

Συγκέντρωση το Σάββατο στο Σύνταγμα

Aπό τις 10 έως τις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν πορείες, μαζικές διαδηλώσεις και οργανωμένες τοπικές δράσεις σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ενάντια στις συμφωνίες TTIP (Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέσης, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ), TPP (Διηπειρωτική Εταιρική Σχέση, μεταξύ των ΗΠΑ, Καναδά και διαφόρων ασιατικών χωρών), CETA (Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά) και TiSA (Εμπορική Σχέση για την Συμφωνία Υπηρεσιών, μεταξύ πολυάριθμων μερών) (Δείτε το διεθνές κάλεσμα).

Στην Αθήνα, δεκάδες φορείς και οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της TTIP, το Σάββατο στις 11.30.

alterthess.gr

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.