«Πάγωσαν μέχρι θανάτου» στο φορτηγό της φρίκης – Κινέζοι οι 39 νεκροί

Πάγωσαν μέχρι θανάτου», μέσα στο φορτηγό της φρίκης. Αυτό είναι μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το επικρατέστερο σενάριο για το θάνατο των 39 ανθρώπων, οι σοροί των οποίων ανακαλύφθηκαν μέσα σε φορτηγό στο Έσσεξ της Βρετανίας. 

Οι 39 άνθρωποι, κατά πάσα πιθανότητα μετανάστες βρίσκονταν μέσα στο φορτηγό – ψυγείο, το οποίο υποτίθεται ότι μετέφερε μπισκότα, σε θερμοκρασία που μπορεί να έφτανε ακόμη και τους -25C. Υπολογίζεται πως έμειναν μέσα σε αυτές τις συνθήκες για πάνω από 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το φρικτό έγκλημα στην βιομηχανική ζώνη της κομητείας της Αγγλίας. 

Ακόμη δεν έχουν δοθεί επίσημες πληροφορίες για τα θύματα. Αναφορικά με την αναγνώριση των σορών, το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε επαφή με τις βρετανικές αρχές σχετικά με το επεισόδιο, αν και εκτιμά ότι οι νεκροί δεν είναι Βούλγαροι υπήκοοι.  Τελευταίες πληροφορίες που έρχονται βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πάντως ότι οι 39 νεκροί ήταν Κινέζοι, ενώ ο βασικός προσανατολισμός των αρχών είναι να πρόκειται για υπόθεση σωματεμπορίας. 

O οδηγός του φορτηγού 

Ο οδηγός του φορτηγού, ένας 25χρονος Βόρειο – Ιρλανδός, συνελήφθη για μαζική δολοφονία την μεγαλύτερη σε βρετανικό έδαφος. Πρόκειται για τον Μο Ρόμπινσον. Στο προφίλ του 25χρονου στο facebook, έχουν αναρτηθεί πολλές φωτογραφίες από φορτηγά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν φωτογραφίες και από το φορτηγό της φρίκης.

Κάποιες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι μόλις είχε παραλάβει ένα φορτηγό ψυγείο από το λιμάνι του Έσσεξ πριν εντοπιστούν μέσα τα πτώματα. Μιλώντας στην BelfastLive, ο αδερφός του 25χρονου δήλωσε πως η οικογένεια δεν έχει νέα από αυτόν και δεν ξέρουν τι συμβαίνει.

Ο ρόλος του Ρόμπινσον – που ανακρίνεται ακόμη – παραμένει γενικά ασαφής μιας και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν γνώριζε ότι μετέφερε ανθρώπους, ενώ ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ήταν που ειδοποίησε τις αρχές.

Το φορτηγό πάλι αναγνωρίστηκε από μια βουλγαρική εταιρεία που ανήκει σε Ιρλανδό. Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, το οποίο διατείνεται ότι δεν είναι πιθανό τα θύματα να είναι Βούλγαροι. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, το φορτηγό δεν είχε φανεί στη χώρα από το 2017.

«Προς το παρόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί αν το φορτηγό έχει βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εξωτερικών. «Επίσης δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για την εθνικότητα των ανθρώπινων πτωμάτων που βρέθηκαν στο φορτηγό. Η βρετανική αστυνομία προειδοποίησε πως η αναγνώριση των πτωμάτων θα απαιτήσει πολύ καιρό» συμπλήρωσε.

Κάτι που δεν έχει επίσης αποσαφηνιστεί είναι πως ενημερώθηκε το ασθενοφόρο που έσπευσε στο σημείο που βρέθηκε το φορτηγό με τις σορούς και οι υπάλληλοι του οποίου ενημέρωσαν την αστυνομία. Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, σχετικά. 

Η πορεία του φορτηγού

Μετά από ρεσιτάλ εικασιών, οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ρυμουλκούμενο τμήμα του οχήματος ταξίδεψε από το Zeebrugge στο Purfleet και αποβιβάστηκε στην περιοχή Thurrock λίγο μετά τις 12:30 π.μ. το πρωί της Τετάρτης.

Παράλληλα, το εμπρόσθιο τμήμα του φορτηγού θεωρείται ότι ξεκίνησε από τη Βόρεια Ιρλανδία. Φορτηγό και ρυμουλκούμενο έφυγαν από το λιμάνι λίγο μετά τις 1.05 π.μ. (τοπική ώρα Μ. Βρετανίας).

Εκπρόσωπος του Γενικού εισαγγελέα του Βελγίου ανακοίνωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το ρυμουλκούμενο ταξίδεψε μέσα από το Βέλγιο.

Παράλληλα, οι βελγικές αρχές καλούνται να διαπιστώσουν πόσον καιρό το ρυμουλκούμενο παρέμεινε στο Βέλγιο, μια διαδικασία που παραμένει άγνωστο πόσο θα διαρκέσει. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεν καλή σχέση με τη δικαιοσύνη και την αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο το Βέλγιο δεν έχει στην παρούσα φάση, πολλές πληροφορίες

ΠΗΓΗ:https://tvxs.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.