Οργή για την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Νοσοκομείο Al Ahli στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς

Είναι γενοκτονία είναι ανθρωπιστική καταστροφή! Το Ισραήλ με την ανοχή ΗΠΑ  και ΕΕ προχώρησε  σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου κατά αμάχων.

Λίγη μόλις ώρα μετά την αποτρόπαια αυτή επίθεση του Ισραήλ, το γραφείο Τύπου της Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για “ένα νέο έγκλημα πολέμου”.

“Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Al-Ahli Arabi στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους λόγω των αεροπορικών επιδρομών”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Έντονες αντιδράσεις για την επιδρομή του Ισραήλ κατά αμάχων

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο  νοσοκομείο al-Ahli  όπου βρίσκονταν εκτός από ασθενείς και κάτοικοι της περιοχής που αναζητούσαν καταφύγιο, μετά την «εντολή» του Ισραηλινού στρατού να κατευθυνθούν προς το Νότο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ αλλάζει τα δεδομένα στο διπλωματικό επίπεδο.

Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών μετά την επίθεση στο νοσοκομείο της Γάζας, την ώρα που χιλιάδες κόσμος σε Ιορδανία και Τουρκία διαδηλώνει έξω από τις πρεσβείες του Ισραήλ. Ξέσπασμα οργής σε παλαιστινιακές πόλεις για το έγκλημα  κατά αμάχων.

Ο ΠΟΥ καταδικάζει έντονα την επίθεση στο Αραβικό Νοσοκομείο Al Ahli στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Το νοσοκομείο όπως λέει, ήταν λειτουργικό, με ασθενείς, νοσηλευτές και φροντιστές και εσωτερικά εκτοπισμένους να στεγάζονται εκεί. Ήταν ένα από τα 20 στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας που έλαβε εντολές εκκένωσης από τον ισραηλινό στρατό. Όμως, όπως αναφέρει ο Δρ Ahmed Al-Mandhari, Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ανατολική Μεσόγειο, η εντολή εκκένωσης ήταν αδύνατο να εκτελεστεί δεδομένης της τρέχουσας ανασφάλειας, της κρίσιμης κατάστασης πολλών ασθενών και της έλλειψης ασθενοφόρων, προσωπικού, χωρητικότητας κρεβατιού του συστήματος υγείας και εναλλακτικού καταφυγίου για τους εκτοπισμένους.

Ο ΠΟΥ ζητά την άμεση ενεργητική προστασία των πολιτών και την υγειονομική περίθαλψη. Οι εντολές εκκένωσης πρέπει να αντιστραφούν. Το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο πρέπει να τηρείται, πράγμα που σημαίνει ότι η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να προστατεύεται ενεργά και να μην στοχεύεται ποτέ.

 Προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το γεγονός  το Ισραήλ μετα την κατακραυγή
Ο Ισραηλινός στρατός μετά τη διεθνή κατακραυγή κατέβασε αρχική ανάρτηση στην οποία υπερηφανεύονταν για το χτύπημα με τον ισχυρισμό ότι στα υόγεια του Νοσοκομείου κρύβονταν η Χαμάς και σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί επικοινωνιακά το θέμα κατηγορεί την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αστοχία πυραύλου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.