Ξεπέρασαν τους 3.000 θανάτους από κοροναϊό οι ΗΠΑ

Ο αριθμός των νεκρών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 3.000 το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 163.000, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ενημερώνονται συνεχώς.

Οι ΗΠΑ είναι μακράν η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στον κόσμο (163.429), ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 έχουν φθάσει πλέον τους 3.008.

Το ορόσημο των 2.000 θανάτων ξεπεράστηκε μόλις το Σάββατο.

Την ίδια ώρα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο στελέχους των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ εξαιτίας του κορονοϊού, προσθέτοντας ότι καταγράφηκε νέα μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης στις τάξεις του στρατεύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το θύμα ήταν Εθνοφρουρός στο Νιού Τζέρσι που είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19 και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από την 21η Μαρτίου. Πέθανε το Σάββατο, διευκρίνισε το Πεντάγωνο.

Τη Δευτέρα το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί η μόλυνση 568 στελεχών των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων, ενώ ο αριθμός τους ανερχόταν σε 280 την Πέμπτη.

Πάνω από 450 στελέχη του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου Άμυνας, συμβασιούχοι και εξαρτημένα μέλη οικογενειών στρατιωτικών έχουν επίσης μολυνθεί, κατά την ίδια πηγή.

Το Ρόιτερς μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Πεντάγωνο αποφάσισε να μη δημοσιοποιεί αναλυτικά δεδομένα για τα κρούσματα μόλυνσης στελεχών του από τον κορονοϊό, διότι ανησυχεί πως οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από αντιπάλους των ΗΠΑ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.