Ξεκινούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας- Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Χάρκοβο

Ξεκινούν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στα ουκρανο-λευκορωσικά σύνορα, στην περιοχή του ποταμού Πρίπιατ. Οι συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα (27/2) το πρωί. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι οι δύο πλευρές  έφτασαν στο σημείο συνάντησης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας  Ζελένσκι, καθώς εξέπνεε το τελεσίγραφο της Μόσχας.Πριν το επίσημο τελεσίγραφο, ο Β. Ζελένσκι είχε απορρίψει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων στη Λευκορωσία κάνοντας λόγο για εχθρικό έδαφος. Δήλωσε ωστόσο ότι παραμένει ανοιχτός σε συνομιλίες σε άλλες τοποθεσίες, σε χώρες που δεν έχουν επιδείξει εχθρότητα απέναντι στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ζελένσκι στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική χωρίς προηγούμενες προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, στην περιοχή του ποταμού Pripyat». Και συνέχισε, σημειώνοντας ότι οι δύο αντιπροσωπείες θα συναντηθούν «χωρίς προϋποθέσεις».

«Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο ανέλαβε την ευθύνη για το γεγονός ότι την ώρα της αποχώρησης, των διαπραγματεύσεων και της επιστροφής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, όλα τα αεροπλάνα, ελικόπτερα και πύραυλοι που τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Λευκορωσίας θα παραμείνουν στο έδαφος».

4η ημέρα πολέμου: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν  στο Χάρκοβο, κυρώσεις από τη Δύση

Ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται στην 4η ημέρα και οι επιχειρήσεις αναμένεται να κλιμακωθούν με συγκρούσεις σε όλα τα μέτωπα. Πληροφορίες από την πλευρά της Ουκρανίας κάνουν λόγο για άτυπη ανακωχή για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

Το βράδυ του Σαββάτου και μέχρι τα ξημερώματα, ο Ρωσικός στρατός επιδόθηκε σε ένα σφυροκόπημα των στρατιωτικών ουκρανικών θέσεων σε όλα τα μέτωπα, αλλά και κρίσιμων εγκαταστάσεων. Το πρωί της Κυριακής οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Χάρκοβο, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, ενώ οι μάχες και οι εκρήξεις συνεχίστηκαν στο Κίεβο  που βρίσκεται σε κλοιό, αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως στη Μαριούπολη κ.α.Τη νύχτα οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην περιοχή Βασίλκιβ, στα περίχωρα του Κιέβου, ενώ στο Χάρκοβο ανατινάχθηκε αγωγός φυσικός αερίου.

Η Δύση επιβάλει οικονομικές κυρώσεις, που είναι πιθανό να φτάσουν ακομη και στον αποκλεισμό της Ρωσίας από το SWIFT, και ανακοινώνει ενίσχυση της Ουκρανίας με πολεμικό υλικό.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 240 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη του πολέμου, ενώ περισσότεροι από 150.000 Ουκρανοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για γειτονικές χώρες και κυρίως στην Πολωνία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.