Ξεκινά η προσφυγή της Ν. Αφρικής στο Διεθνές Δικαστήριο του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ για γενοκτονία των Παλαιστινίων

Την Πέμπτη 11/1/24 στις 11:30 π.μ. ώρα Ελλάδας ξεκινά η εκδίκαση της διαδικασίας προσφυγής της Νότιας Αφρικής εναντίον του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ) για Γενοκτονία στη Γάζα.

Σύμφωνα με το BDS Greece η διαδικασία θα ξεκινήσει με τα προφορικά επιχειρήματα της Νότιας Αφρικής για άμεση έκδοση προσωρινής διαταγής διακοπής των ισραηλινών πολεμικών επιχειρήσεων στη Γάζα, ενώ την Παρασκευή 12/1 το Ισραήλ θα προσπαθήσει να ανατρέψει τα επιχειρήματα της Νότιας Αφρικής και να αποδείξει ότι δεν επιτελεί γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Στην αίτησή της που υποβλήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου, η Πρετόρια κατηγορεί το Ισραήλ ότι διέπραξε γενοκτονία κατά παράβαση της Σύμβασης του 1948 του ΟΗΕ για Γενοκτονία, στην οποία είναι συμβαλλόμενα μέρη τόσο η Νότια Αφρική όσο και το Ισραήλ. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, σχεδόν 10.000 εκ των οποίων παιδιά.

Πάνω από το 85% των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας έχουν εκτοπιστεί από τις 7 Οκτωβρίου, με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να προειδοποιούν για κίνδυνο λιμού εν μέσω αυξανόμενης πείνας. Η περιοχή των 365 τετραγωνικών χιλιομέτρων βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2007.

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία της Joan E. Donoghue μεταδίδεται ζωντανά στις δύο επίσημες γλώσσες του Δικαστηρίου, τα αγγλικά και τα γαλλικά, στον ιστότοπο του Δικαστηρίου και στην ιστοσελίδα των Ηνωμένων Εθνών (https://webtv.un.org/en).

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.