Νεαρός χαστούκισε τον Πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν! (video)

Το επεισόδιο συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 8 Ιουνίου, ενώ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμάνουελ Μακρόν ταξίδευε στο Ντρομ, στη νότια Γαλλία, για να συναντηθεί με ιδιοκτήτες εστιατορίων.

Ένας άνδρας τον χαστούκισε καθώς πλησίαζε τους λίγους ανθρώπους που βρίσκονταν στην έξοδο της σχολής του ξενοδοχείου στο Tain-L’Hermitage για να τους χαιρετήσει.

Ο Γάλλος πρόεδρος, που θέλησε να χαιρετίσει χαμογελαστός το πλήθος που τον περίμενε, εξεπλάγη από την αντίδραση του νεαρού άντρα με το πράσινο μπλουζάκι, τα γυαλιά και το μάσκα προσώπου, ο οποίος φώναξε «Κάτω η Μακρονία» (“A Bas La Macronie”) πριν τον χτυπήσει στο πρόσωπο. Οι άνδρες της ασφαλείας που παρευρίσκονταν στο σημείο απομάκρυναν αμέσως τον Γάλλο πρόεδρο και έπεσαν επάνω στον διαμαρτυρόμενο νεαρό.

Το Ελιζέ κάνει λόγο για «απόπειρα χαστουκιού» και επιβεβαιώνει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει την επίσκεψή του.

Το περιστατικό καταδίκασε άμεσα ο πολιτικός κόσμος. Λίγο μετά ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ δήλωσε στη Βουλή ότι ενώ δημοκρατία σημαίνει διάλογος και διαφωνία «δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να σημαίνει βία, λεκτική επίθεση και ακόμα λιγότερο σωματική επίθεση».

«Αλληλεγγύη στον πρόεδρο» δήλωσε αμέσως μετά και ο Ζαν Λικ Μελανσόν της αριστεράς.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.