Μπαράζ βομβαρδισμών στη Συρία

Εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών, οι οποίοι δεν συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL) βομβαρδίστηκαν την Πέμπτη από αμερικανικά αεροσκάφη, όπως μετέδωσε το Al Jazeera, με τον αριθμό των θυμάτων να παραμένει, μέχρι στιγμής, αδιευκρίνιστος.

Στόχος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, των συνολικά έξι αεροπορικών επιδρομών ήταν η ομάδα ανταρτών Αχράρ αλ-Σαμ στη βόρεια επαρχία του Ιντλίμπ καθώς και ο συριακός βραχιόνας της Αλ Κάιντα, το Μέτωπο Νούσρα, στη δυτική πόλη Αλέππο.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν μία Κούρδη στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, κοντά στο Κομπάνι, το οποίο πολιορκούν εδώ και σχεδόν δύο μήνες οι τζιχαντιστές.

Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat News ανέφερε ότι η γυναίκα, ηλικίας 28 ετών, γνωστή ως Καντέρ Ορτάκαγια, έχασε την ζωή της κατά τη διάρκεια μίας διαδήλωσης, που οργάνωσε ένας σύλλογος Τούρκων καλλιτεχνών και την οποία διέλυσαν οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πυροβολώντας με πραγματικά πυρά.

Αυτόπτες μάρτυρες, αντιθέτως, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το θύμα ήταν μέλος μιας ομάδας περίπου 40 ανθρώπων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα για να συναντηθούν με τους Κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται το Κομπάνι.

Ο τουρκικός στρατός δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.