Μαρόκο: Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί από το φονικό σεισμό

Ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό 7 Ρίχτερ κοντά στο Μαρακές έφτασε τους 1.037, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Μαροκου, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 1.200. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει μέχρι σήμερα την χώρα.

Ο βασιλιάς του Μαρόκου Μοχάμεντ Στ’ διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να κινητοποιήσουν αεροπορικές και χερσαίες δυνάμεις, εξειδικευμένες ομάδες έρευνας και διάσωσης και ένα χειρουργικό νοσοκομείο πεδίου, αναφέρει το Associated Press, επικαλούμενο δήλωση του στρατού.

Το πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι το μέτρο αποτελεί ένδειξη της τεράστιας κλίμακας της καταστροφής. Ωστόσο, παρά τις προσφορές βοήθειας από όλο τον κόσμο, η μαροκινή κυβέρνηση δεν είχε ζητήσει επίσημα βοήθεια.

Το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής και Τεχνικής Έρευνας (CNRST), με έδρα το Ραμπάτ, εκτίμησε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 7 βαθμών και το επίκεντρό του βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Σύμφωνα με εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αυτόπτες μάρτυρες, ο σεισμός έχει προκαλέσει σοβαρές υλικές ζημιές σε πολλές πόλεις.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.