Μένει ουσιαστικά μόνος υποψήφιος ο Τραμπ – Εγκαταλείπει την κούρσα ο Κρουζ

Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Νεοϋορκέζος δισεκατομμυριούχος φαινόταν εξ αρχής ότι θα ήταν ο νικητής των προκριματικών στην πολιτεία, αμέσως μόλις έκλεισαν τα εκλογικά κέντρα.

Ο Τραμπ οδεύει προς την εξασφάλιση του 50% και πλέον των ψήφων, αφήνοντας πολύ πίσω τον Τεντ Κρουζ. 

Ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζον Κέισικ ήρθε τρίτος με διαφορά.

O Τεντ Κρουζ αμέσως μετά, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Έχοντας τη σύζυγό του Χάιντι δίπλα του, ο Κρουζ, ανακοίνωσε την παραίτησή του θυμίζοντας ότι παλαιότερα είχε δηλώσει θα συνεχίσει όσο υπήρχε μια βιώσιμη πορεία προς το χρίσμα, κάτι που δεν ίσχυε πλέον.

«Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Αλλά οι ψηφοφόροι διάλεξαν άλλο μονοπάτι, οπότε, με βαριά καρδιά αλλά με απέραντη αισιοδοξία για το μακροπρόθεσμο μέλλον της χώρας μας, αναστέλλουμε την καμπάνια μας» είπε.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας το 2020

Ωστόσο, o Κρουζ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μελλοντικά την προεδρία των ΗΠΑ.

Μετά από την ήττα του στην Ιντιάνα, ο Κρουζ, που διατηρεί για τα επόμενα δύο χρόνια την έδρα της Γερουσίας για την πολιτεία του Τέξας, ανακοίνωσε μεν την αποχώρηση του από την κούρσα, σημείωσε δε, ότι ο ρόλος του για το μέλλον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δεν έχει λήξει. «Δεν παραδίδω τον αγώνα μας για ελευθερία» τόνισε.

Στην περίπτωση μη εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ κατά τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την 8η Νοεμβρίου, ο Κρουζ θα μπορούσε να επιστρέψει για τη διεκδίκηση της αμερικανικής προεδρίας, το 2020.

Ο 45χρονος Γερουσιαστής, κέρδισε την υποστήριξη των ευαγγελιστών και της συντηρητικής πτέρυγας του κόμματος, μετά τη νίκη του στην Αϊόβα, στον πρώτο προκριματικό για την επιλογή Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου στο προεδρικό χρίσμα.

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Μπέρνι Σάντερς, αναμένεται να επικρατήσει στις προκριματικές εκλογές της Ιντιάνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων, FOX και MSNBC.

tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.