Κύπρος: ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ απορρίπτουν την κυβέρνηση «ευρείας αποδοχής»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, δήλωσε πως είναι ανέφικτη η συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, λόγω, όπως σημειώνει, του χάσματος θέσεων που χωρίζει το κόμμα από την κυβέρνηση. Σημείωσε ότι ο πρόεδρος και η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μια προσπάθεια εξεύρεσης συναινετικών λύσεων απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος. Υπέδειξε στην κυβέρνηση να εγκαταλείψει την «ετσιθελική πρακτική της» και να αλλάξει την ουσία της πολιτικής της. Κάλεσε και τον πρόεδρο να προβεί σε δημόσια παραδοχή «για αποτυχία των κυβερνητικών επιλογών και πολιτικών».

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, δήλωσε πως η εξαγγελία του προέδρου Αναστασιάδη συνιστά ουσιαστικά ομολογία αδιεξόδου. 

Ισχυρίστηκε πως «ο πρόεδρος Αναστασιάδης υποχρεώνεται σε αυτή την τοποθέτηση λόγω της πολιτικής απομόνωσής του και των αδιεξόδων στα οποία οδήγησαν τη χώρα μας οι επιλογές, οι αποφάσεις και οι χειρισμοί του, τόσο σε σχέση με το κυπριακό όσο και σε σχέση με την οικονομία. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΗΚΟ μέχρι πριν από 10 μήνες συμμετείχε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Και ότι οδηγηθήκαμε στην αποχώρηση από την κυβέρνηση μετά που ο πρόεδρος Αναστασιάδης αθέτησε την προεκλογική συμφωνία που συνήψε με το Δημοκρατικό Κόμμα και παραβίασε εμπράκτως κάθε αρχή ειλικρινούς και έντιμης πολιτικής συνεργασίας», υποστήριξε η κ. Ερωτοκρίτου. 

Πηγή:efsyn.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.