Κομισιόν: Υπογράφει σύμβαση για 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου με τις Pfizer – BioNTech

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε πως αύριο επρόκειτο να εγκριθεί η σύμβαση με τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και BioNTech για παροχή έως και 300 εκατομμυρίων δόσεων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η γερμανίδα, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει «ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με τα κράτη μέλη για την προετοιμασία εθνικών εκστρατειών εμβολιασμού», με στόχο «μόλις το εμβόλιο γίνει διαθέσιμο, να αναπτυχθεί γρήγορα και παντού στην Ευρώπη».

Βέβαια, είναι γεγονός πως η διανομή του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα εξαρτηθεί από την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ενώ, παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ήδη υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρείες «Astra Zeneca», «Sanofi» και «Johnson & Johnson».

«Ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο είναι η καλύτερη μας ευκαιρία να νικήσουμε τον κορονοϊό και να επιστρέψουμε στην κανονική μας ζωή» , αναφέρει επίσης ο Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την ώρα όμως που ιδιαίτερο ενδιαφέρον έγκειται και στους όρους των συμβολαίων που υπογράφει η Ε.Ε. με τις εταιρείες, με αρκετές από αυτές, όπως η Astra Zeneca, να ζητούν αποποίηση των ευθυνών τους σε περίπτωση παρενεργειών από το εμβόλιο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.