Η Κύπρος θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία- Εκτός ελέγχου το μέτωπο της φωτιάς στην Ασίνου

 Μικρές οι λέξεις για να περιγράψουν το μέγεθος της καταστροφής, της απόγνωσης, του πόνου. Η χώρα παραδομένη στην πύρινη λαίλαπα, θρηνεί επί των ερειπίων τα παλικάρια της.
Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των ανδρών του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας. Ανυπέρβλητα, ωστόσο, τα προβλήματα.
Χωριά να εκκενώνονται, σπίτια έρημα.
Καμένη γη, καμένες ψυχές. Ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, καίγεται το όρος Τρόοδος , ο πνεύμονας της Κύπρου, όλα στάχτες και αποκαΐδια.

Δύο νεκροί, τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση και ένας σοβαρά, ανυπολόγιστες ζημιές και ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και μαίνεται στην περιοχή Σολέας.

 Νεκροί είναι οι πυροσβέστες Μάριο Αριστοτέλους 44 ετών, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα του μετά από το χθεσινό δυστύχημα με την ανατροπή του βυτιοφόρου στον Άγιο Θεόδωρο, όπου έχασε τη ζωή του και ο 49χρονος Ανδρέας Σοφοκλέους. 
foties-sigmalive-900x450
Πρόκειται για τη χειρότερη πυρκαγιά στα χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπολογίζεται ότι έχει, μέχρι στιγμής, αποτεφρώσει 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα πευκοδάσους, σύμφωνα με τις σημερινές επίσημες εκτιμήσεις.
Εκκενώθηκαν προληπτικά τα χωριά Σπήλια, Αγία Ειρήνη, Κούρδαλι και Καννάβια.  

ΠΗΓΗ http://www.sigmalive.com

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.