Η Ιρλανδία περνά στον έλεγχο του κράτους τις ιδιωτικές δομές υγείας

Στο έλεγχο του δημοσίου περνά τις ιδιωτικές δομές υγείας η Ιρλανδία, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κοροναϊού.

‘Όπως αναφέρει το Documento, επικαλούμενο διεθνή ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της χώρας Λίο Βαράντκαρ, ανακοίνωσε πως ως το τέλος της πανδημίας, τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα αποτελέσουν ενεργό κομμάτι του δημόσιου συστήματος υγείας.

Σύμφωνα με τα ιρλανδικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση αφορά περίπου 2000 κλινικές, εννέα εργαστήρια και χιλιάδες άτομα προσωπικού που περνούν υπό τις οδηγίες του δημοσίου.

Ο υπουργός Υγείας της Ιρλανδίας, Σάιμον Χάρις, ερωτώμενος για τον κορονοϊό κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διαμήνυσε με νόημα: «δεν μπορεί να υπάρχει χώρος για την αντιπαράθεση «δημόσια ή ιδιωτική υγεία»».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με το thejournal.ie, είπε: «Θα πρέπει να υπάρχει ισότητα στην περίθαλψη, οι ασθενείς που προσβάλλονται από τον ιό θα πρέπει να περιθάλπονται δωρεάν».

«Για τη διάρκεια της κρίσης, το κράτος θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των ιδιωτικών νοσοκομειακών δομών και θα διαχειριστεί όλους τους πόρους για το κοινό ώφελος του συνόλου των πολιτών. Δεν υπάρχει περιθώριο (σ.σ. για συζήτηση) για «δημόσιο εναντίον ιδιωτικού» από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία», είπε μεταξύ άλλων.

Μέχρι τη στιγμή των παραπάνω δηλώσεων η Ιρλανδία αριθμούσε 1.125 κρούσματα και έξι θανάτους. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Reuters, τα κρούσματα την Τετάρτη έχουν φτάσει τουλάχιστον τα 1.564 και οι νεκροί είναι εννέα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.