Η ΕΕ ανοίγει τα σύνορα της σε 14 χώρες- Εκτός λίστας οι ΗΠΑ, η Ρωσία και τελικώς η Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τα σύνορά της από 1η Ιουλίου. Για ποιες χώρες έδωσε το «πράσινο» φως, θεωρώντας τις ως ασφαλείς παρά την πανδημία του κορονοϊού. Εκτός λίστας βρέθηκαν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ρωσία και τελικώς η Κίνα.

Τα σύνορά της ανοίγει από την Τετάρτη 1η Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εξέδωσε και μία πρώτη λίστα με τις 14 χώρες τις οποίες συνέστησε ως «ασφαλείς» παρά την πανδημία του κορονοϊού ώστε να μπορούν να καταφτάνουν από αυτές ταξιδιώτες προς το ευρωπαϊκό μπλοκ.
Συγκεκριμένα, οι χώρες που πήραν το «πράσινο» φως μ,ε συστάσεις της ΕΕ (την τελική απόφαση την παίρνει η εκάστοτε χώρα) είναι οι: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Ρουάμντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη και Ουρουγουάη.

Στη λίστα δεν συμπεριλήφθηκαν πολίτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Βραζιλίας και της Κίνας.  Για την  Κίνα υπάρχει η πρόβλεψη ότι άμεσα θα προστεθεί και αυτή μεταξύ των «ασφαλών» χωρών, αν όμως το Πεκίνο ανοίξει και τα σύνορα της χώρας για τους Ευρωπαίους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου (Μεγάλη Βρετανία και Βόρεια Ιρλανδία) αντιμετωπίζονται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 με τους ίδιους όρους με τους πολίτες της ΕΕ,  οπότε δεν υπόκεινται σε περιορισμούς όσον αφορά τα ταξίδια τους στις χώρες – μέλη μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου.

H λίστα θα ανανεωθεί σε 15 μέρες ανάλογα με  τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.