«Η Γάζα υπάρχει, η Γάζα αντιστέκεται, ελεύθερη Παλαιστίνη» – Το πανό που …εξόργισε την UEFA

Aντιμέτωπη με πρόστιμο είναι -σύμφωνα με την «Equipe»- η Παρί Σεν Ζερμέν για το πανό υπέρ της Παλαιστίνης που σήκωσαν στις κερκίδες οι φίλαθλοί της κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας τους με τη Μακάμπι Χάϊφα για το Champions League.

«Η Γάζα υπάρχει, η Γάζα αντιστέκεται, ελεύθερη Παλαιστίνη». Αυτό το πανό …εξόργισε την UEFA, η οποία σκέφτεται να επιβάλει πρόστιμο στη γαλλική ομάδα καθώς η «πολιτική» της είναι να μην περνούν πολιτικά μηνύματα μέσω των διοργανώσεών της.

Ωστόσο, αυτή η «πολιτική» τόσο της FIFA όσο και της UEFA έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Πριν το Euro που διεξήχθη το 2021 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είχε επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει εμφάνιση όπου εμφανιζόταν ο χάρτης της χώρας μαζί με την Κριμαία και τις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λούανσκ, λέγοντας πως η φανέλα «έχει πάρει την έγκριση μας και είναι απόλυτα συμβατή με τους ισχύοντες κανονισμούς». Όμως, μετά την αντίδραση της Ρωσίας, έδωσε εντολή στην ουκρανική ομοσπονδία να αποσύρει τις εμφανίσεις. Αντίστοιχα, η μπάλα του τελικού του Champions League του 2022 έγραφε τη λέξη «Ειρήνη» στα αγγλικά και τα ουκρανικά ενώ αντίστοιχο μήνυμα υπήρχε και στις πινακίδες των γηπέδων όπου διεξάγονταν οι αγώνες της διοργάνωσης.

Όμως για την Παλαιστίνη και τον Παλαιστινιακό λαό που βρίσκονται υπό την κατοχή του κράτους του Ισραήλ. Eνός κράτους – δολοφόνου εναντίον ενός ολόκληρου λαού, η UEFA δεν «τρέφει» τις ίδιες ευαισθησίες…

ΠΗΓΗ: https://www.imerodromos.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.