ΗΠΑ: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού

Η μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην αμερικανική Ιστορία ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, αφότου δόθηκε έγκριση με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος στο εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού. Πρώτοι στη λίστα σχετική λόστα είναι οι υγειονομικοί, αλλά και οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται σε γηροκομεία.

Η διαδικασία ξεκίνησε τη στιγμή που στις ΗΠΑ το σύνολο των θανάτων από την πανδημία του κορονοϊού έχουν φτάσει τις 300.000. Φορτία με εμβόλια άρχισαν να φτάνουν στις δομές εμβολιασμού από το πρωί της Δευτέρας.

«Νιώθω ελπίδα σήμερα. Ανακούφιση», δήλωσε μιλώντας στο Associated Press η Σάντρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ, η οποία ήταν η πρώτη που εμβολιάστηκε, ενώ ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, που παρακολούθησε διαδικτυακά τη διαδικασία, τόνισε: «Αυτό είναι το φως στην άκρη του τούνελ, αλλά το τούνελ είναι πολύ μεγάλο».

Από την πλευρά του, ο Δρ Κρις Ντέιλ, του Κέντρου Σουηδικών Ιατρικών Υπηρεσιών στο Σιάτλ, χαρακτήρισε την έναρξη των εμβολιασμών «το 24ο χιλιόμετρο ενός μαραθωνίου».
«Οι άνθρωποι έχουν κουραστεί, αλλά αναγνωρίζουν ότι έρχεται και το τέλος αυτής της κατάστασης», εξήγησε.

Στις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη 3 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου των Pfizer/BioNTech και κάθε εβδομάδα θα παραλαμβάνουν νέες παραγγελίες.

Τέλος,  Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) την ερχόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει αν θα δώσει έγκριση και στο εμβόλιο της εταιρείας Moderna.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.