ΗΠΑ: Νεκρός Ελληνοαμερικανός κατά τη διάρκεια σύλληψης- Τον χτύπησαν με taser μέσα στο σπίτι του

«Κλαίω επειδή δεν ήμουν εδώ για τον γιο μου κατά τις τελευταίες του ημέρες και πέθανε με τόσο τρομερό τρόπο» ανέφερε η μητέρα του, προσθέτοντας πως: «ήταν τα πάντα για μένα… Πέθανε χωρίς λόγο».

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου ενός Ελληνοαμερικανού,  στη Νέα Υόρκη, ο οποίος ο οποίος είχε στην κατοχή του ένα σπαθί σαμουράι, όταν αστυνομικοί τον χτύπησαν με τέιζερ στο σπίτι του στο Κουίνς.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Γιώργου Ζαπάντη που πάσχει από διπολική διαταραχή μετά από κλήση για ένοπλο άνδρα. Όταν έφτασαν εκεί, βρήκαν τον 29χρονο στο υπόγειο, να παίζει με το σπαθί του. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον χτύπησαν με τέιζερ, αφού αρνήθηκε να αφήσει το σπαθί, παρά τις διαταγές τους.

Ο 29χρονος άνδρας έπαθε καρδιακή προσβολή και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η οικογένεια ζητά τώρα απαντήσεις – με τον δικηγόρο, Γιώργο Βομβολάκη, να λέει στη Νew Υork Ρost ότι πιστεύει πως η αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

Ο Ζαπαντής, ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα φέρεται να είχε προβλήματα ψυχικής υγείας, μπορεί να είχε πανικοβληθεί και να αντιστάθηκε στη σύλληψη, αλλά ήταν άοπλος, όπως σημειώνει ο δικηγόρος του.

«Τη στιγμή που του έριξαν με το τέιζερ, είχαν ήδη την κατάσταση υπό έλεγχο, καθώς ο Ζαπαντής είχε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του» είπε ο κ. Βομβολάκης και συμπλήρωσε πως: «προσπαθούσαν να του περάσουν χειροπέδες. Δεν είχε το σπαθί στο χέρι του».

Η NYP αναφέρει πως στα βίντεο που έχει στην κατοχή της ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει «χτυπήστε τον ξανά» και εμφανίζεται ο ήχoς και το φλας ενός τέιζερ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.