Εφαρμογή κινητών καταγράφει στοιχεία για εγκληματίες πολέμου

Μια καινούργια εφαρμογή για κινητά δίνει τη δυνατότητα σε πολίτες σε εμπόλεμες χώρες να καταγράψουν και να μοιραστούν επαληθεύσιμα στοιχεία εγκλημάτων πολέμου, ώστε να μπορέσουν οι Αρχές να ασκήσουν δίωξη στους δράστες.

Η εφαρμογή «Eyewitness to Atrocities» (Μάρτυρας φρικαλεοτήτων) καταγράφει το σημείο που βρίσκεται ο χρήστης, την ημερομηνία και ώρα, και τα τριγύρω δίκτυα Wi-Fi για να επιβεβαιωθεί ότι τα βίντεο δεν έχουν παραποιηθεί, πριν σταλούν σε μια βάση δεδομένων που ελέγχεται από μια ομάδα νομικών εμπειρογνωμόνων.

Βίντεο σε κινητά από παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που έχουν μοιραστεί τα τελευταία χρόνια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι συχνά ψεύτικα, αδύνατον να επαληθευτούν ή χωρίς τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζονται για δικαστική χρήση, είπε η Διεθνής Ένωση Δικηγόρων.

«Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το τοπίο εντελώς στη μάχη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή δικαιοσύνη και να δώσει λύση στις δυσκολίες απόδειξης που σχετίζονται με τα στοιχεία από κινητά τηλέφωνα» δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής της Ένωσης, Μάρκ Έλις.

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε μετά από ένα θέμα που προέκυψε το 2011 όταν το βρετανικό Channel 4 πρόβαλε βίντεο το οποίο δήθεν έδειχνε στρατιώτες της Σρι Λάνκα να εκτελούν φυλακισμένους αντάρτες Ταμίλ.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.