Εκτός νόμου προσπαθούν να θέσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ουκρανία

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ουκρανίας κατέθεσε αίτηση στο Περιφερειακό Δικαστήριο της χώρας για να τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας με την κατηγορία πως στηρίζει τους αυτονομιστές.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας είχε καταγγείλει επανειλημμένα στο παρελθόν τις νέες αρχές του Κιέβου  ως υπεύθυνες για το αιματοκύλισμα στην Ανατολική Ουκρανία καθώς τα ακροδεξιά μέτρα που προώθησε, η προσπάθεια για απαγόρευση κάθε μειονοτικής γλώσσας και οι σχέσεις με τις ναζιστικές οργανώσεις, όπως τον Δεξιό Τομέα, πυροδότησαν την αντίδραση των ρωσώφωνων στις ανατολικές περιφέρειες.

Υπενθυμίζεται πως οι νεοναζί του Δεξιού Τομέα, αλλά και τα μέλη άλλων ακροδεξιών οργανώσεων, είχαν ενισχύθηκαν σε μεγάλο βαθμό κατά την ανατροπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν σημαντικό ρόλο παρασκηνιακά στη νέα ηγεσία του Κιέβου και στις δυνάμεις ασφαλείας που δημιουργήθηκαν. Δράστες αιματηρών και αποτρόπαιων επιθέσεων, όπως η πυρπόληση και η σφαγή στο κτίριο των εργατικών συνδικάτων στην Οδησσό όπου σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι αλλά και ο απαγχονισμός αντιφασιστών, οι ακροδεξιοί δημιούργησαν ένοπλες ομάδες για την βίαιη καταστολή κάθε αντίθετης φωνής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο στην αίτηση του κάνει λόγο για «αποδεικτά στοιχεία σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος». Σημειώνεται πως το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας έχει 23 βουλευτές σε σύνολο 450.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.