Συρία: Εκτελέσεις πολιτών από παραστρατιωτικούς της Τουρκίας – Σκότωσαν Κούρδισσα πολιτική αρχηγό

Επιβεβαιώνονται με τρόπο ηχηρό από πολλές διαφορετικές πηγές οι εκτελέσεις πολιτών στη Συρία από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως εμπροσθοφυλακή της. Το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των παραστρατιωτικών δυνάμεων αποτελείται από τζιχαντιστές, είναι κάτι που η Δύση παριστάνει ότι δεν γνωρίζει.

Προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο που έκαναν αυτές οι παραστρατιωτικές δυνάμεις ήταν να τινάξουν στον αέρα φυλακές στις οποίες κρατούνταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που είναι πλέον ελεύθεροι. Τα βίντεο που οι ίδιοι οι “Τούρκοι μαχητές” κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δεν αφήνουν και πολλές αμφιβολίες: ISIS is BACK. Με τουρκικές στολές…

Eκτελέσεις

Τουλάχιστον εννέα πολίτες «εκτελέσθηκαν» το Σάββατο στην Συρία από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές που συμμετέχουν στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η Αγκυρα κατά των κουρδικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ», σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται η Χεβρίν Χαλάφ στέλεχος κουρδικού πολιτικού κόμματος και ο οδηγός της, σύμφωνα με το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, την πολιτική πτέρυγα της αραβοκουρδικής συμμαχίας των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία έβγαλαν την Χεβρίν Χαλάφ από τον αυτοκίνητό της και την εκτέλεσαν στον δρόμο ανάμεσα στο Καμισλί και το Μανμπέζ», σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου.

Η Χαλάφ ήταν ο γ.γ. του κόμματος της Μελλοντικής Συρίας. Ο Μουτλού Τιβίρογλου, ειδικός στην κουρδική πολιτική, χαρακτήρισε το θάνατό της μεγάλη απώλεια. «Είχε ταλέντο στη διπλωματία, πάντα συμμετείχε σε συναντήσεις με τους Αμερικανούς, τους Γάλλους, τις ξένες αντιπροσωπείες», είπε, σύμφωνα με τον Guardian.

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν δείχνουν το όχημα που μετέφερε τη Χαλάφ «γαζωμένο» από σφαίρες. Tην ίδια ώρα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και αναφορές ισχυρίζονται πως η Χαλάφ δολοφονήθηκε με άγριο τρόπο.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.