Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης – 41 νεκροί, 239 τραυματίες (video)

νεώτερη ενημέρωση

Στους 41 νεκρούς και 239 τραυματίες ανέρχεται ο τελικός τραγικός απολογισμός των τρομοκρατικών επιθέσεων στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου το βράδυ της Τρίτης τρεις βομβιστές αυτοκτονίας άνοιξαν πυρ και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν. Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ «οι ενδείξεις δείχνουν πως πρόκειται για ενέργεια του Ισλαμικού Κράτους».
—————————————————————————–

Είκοσι οκτώ νεκροί και 60 τραυματίες -οι έξι εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση- είναι ο πρώτος απολογισμός των εκρήξεων στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Μποζντάγ σημείωσε πως πρόκειται για τις πρώτες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι αυτές μπορεί να αλλάξουν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «ο δράστης αρχικά πυροβόλησε το πλήθος με καλάσνικοφ και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη» πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, πριν φτάσει στο μηχανήματα ελέγχου του αεροδρομίου.

Πληροφορία για τρίτη έκρηξη δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί. 

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Οι καμικάζι ήταν τρεις, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. 

—————————————————————————

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο HaberTurk. 

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, ενώ άλλοι 20 τραυματίστηκαν ωστόσο, τουρκικά μέσα κάνουν αναφορά για 20 νεκρούς. Η ίδια κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι οι δράστες της επίθεσης άνοιξαν πυρ με όπλα καλάσνικοφ.

Κατά την πάγια τακτική της, η τουρκική κυβέρνηση  έχει επιβάλλει εμπάργκο στη ροή πληροφοριών  και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. 

Μέρη της οροφής και τοίχοι του αεροδρομίου κατέρρευσαν, ενώ μία από τις πόρτες εισόδου του αεροδρομίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι να σωθούν από τις εκρήξεις, ενώ δεκάδες ταξιδιώτες τραυματισμένοι προσπαθούν να βρουν την έξοδο για να γλιτώσουν.. Οι εικόνες που έρχονται από το αεροδρόμιο συγκλονίζουν

Τουρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από δυο βομβιστές αυτοκτονίας που πυροδότησαν τα εκρηκτικά πριν φτάσουν στο σημείο ελέγχου του αεροδρομίου.  Οι δράστες είναι μεταξύ των νεκρών σύμφωνα με πληροφορίες. ο, ενώ προς το παρόν δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών.

ΑΜΕ-ΑΠΕ

205223g-tourk2

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.