Ρωσία προς Ευρώπη: Πάρτε πίσω τις κυρώσεις για να ανοίξει ο Nord Stream

Tο Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις της Δύσης ευθύνονται για την αναστολή λειτουργίας του αγωγού αερίου Nord Stream 1 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι κυρώσεις «προκαλούν χάος» σε ό,τι αφορά τις εργασίες συντήρησης του αγωγού και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Ρωσία ανέστειλε τις προμήθειες προς την Ευρώπη για πολιτικούς λόγους. Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι εάν αρθούν οι κυρώσεις, οι εργασίες αποκατάστασης θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν εύκολα και να ξεκινήσει και πάλι η ροή αερίου.

Η Gazprom ανέστειλε τελείως τις προμήθειες αερίου μέσω του αγωγού αφού ανακοίνωσε ότι εντόπισε διαρροή λαδιού κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης την περασμένη εβδομάδα.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι κυρώσεις διαταράσσουν την ικανότητα της Siemens Energy, που παρέχει προμήθειες και εξοπλισμό συντήρησης για τον αγωγό, να βοηθήσει να αποκατασταθεί η διαρροή λαδιού στον σταθμό συμπίεσης Portovaya του αγωγού.

«Τα προβλήματα με την παροχή αερίου προέκυψαν λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας από τα δυτικά κράτη, συμπεριλαμβανομένων της Γερμανίας και της Βρετανίας», δήλωσε σήμερα ο Πεσκόφ.

«Δεν υπάρχουν άλλοι λόγοι που οδηγούν σε προβλήματα με τις προμήθειες», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:https://www.sofokleousin.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.