Γιάνης Βαρουφάκης για την έκδοση του Ασάνζ: Υποκριτική η στάση των αγγλο-αμερικανών ηγετών απέναντι στα εγκλήματα πολέμου

Την ώρα που οι αγγλο-αμερικάνοι ηγέτες απαιτούν να ξεσηκωθούμε εναντίον του παράνομου πολέμου του Πούτιν & της δίωξης όσων τον αποκαλύπτουν, συνωμοτούν για να εξαφανίσουν τον άνθρωπο που ξεσκέπασε, με κίνδυνο της ζωής του, τα δικά τους εγκλήματα πολέμου, δήλωσε με ανάρτηση του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για την απόφαση έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Την έκδοση του ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ ενέκρινε επισήμως το δικαστήριο του Γουέστμινστερ. Η τελική απόφαση ανήκει τώρα στη υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίτι Πατέλ. Ο συνιδρυτής του Wikileaks, ο οποίος έχει δικαίωμα έφεσης, εμφανίστηκε μέσω βίντεο από τη φυλακή Belmarsh στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Ειδικότερα, ο Ασάνζ καταζητείται στις ΗΠΑ για υποτιθέμενη συνωμοσία για την απόκτηση και αποκάλυψη πληροφοριών εθνικής άμυνας, μετά τη δημοσίευση εκατοντάδων χιλιάδων εγγράφων που διέρρευσαν από το WikiLeaks κυρίως σχετικά με τους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.  Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες και από το 2019 παραμένει έγκλειστος σε φυλακή της Βρετανίας, έχοντας ελάχιστες ελευθερίες. Επί επτά συναπτά έτη ήταν αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο – η χώρα του παρείχε άσυλο – αλλά τελικώς «έσπασε» η διπλωματική ασυλία του και συνελήφθη.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.