Γαλλία: «Το Όχι σημαίνει Όχι». Χιλιάδες στους δρόμους κατά Μακρόν

Εν αναμονή της κρίσιμης απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας που θα κρίνει την τύχη της προκλητικής συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης του Εμανουέλ Μακρόν που έβαλε φωτιά στη Γαλλία, συνδικάτα και πολίτες έστειλαν ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα.

Την Πέμπτη Γάλλοι διαδηλωτές  εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία του πολυτελούς οίκου μόδας «Louis Vuitton» κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο «BFMTV», περίπου 400.000 πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους της χώρας για άλλη μια φορά, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά σχέδια.

Ανάβοντας φωτοβολίδες και ρίχνοντας καπνογόνα στο κτίριο της λεωφόρου Montaigne που βρίσκεται στα Ηλύσια Πεδία, περίπου 400 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του οίκου μόδας για να στείλουν το δικό τους μήνυμά τους στην κυβέρνηση, βάζοντας στο στόχαστρο «σύμβολα του καπιταλισμού και επιχειρηματικών κολοσσών».

Το πρωί της προηγούμενης ημέρας των απεργιών, μικρές ομάδες μπήκαν σε κτίρια που στεγάζονταν τα γραφεία της BlackRock και της Natixis.

Σήμερα  περίπου ένα εκατομμύριο ξεχύθηκε για ακόμη μια ημέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, διατρανώνοντας πως «το όχι σημαίνει όχι» και προειδοποιώντας ότι δεν θα φύγουν από τους δρόμους εάν δεν καταργηθεί το νομοθετικό τερατούργημα του Γάλλου προέδρου.

Μόνο στο Παρίσι η συμμετοχή υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 400.000 με διαδηλωτές να μπλοκάρουν δρόμους και να περικυκλώνουν το κτίριο του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Αναρτήσεις στο twitter Marias Denaxa

Maria Denaxa @mdenaxa
 Δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα. Ομως η ατμόσφαιρα ιδίως στο Παρίσι είναι πολύ πολύ τεταμένη. Αναφορές για οργή που ξεχειλίζει. Αυτή την ώρα διαδηλωτές κατευθύνονται στην έδρα του Συνταγματικού Συμβουλίου, το οποίο την τελευταία ώρα έχει περικυκλωθεί απο εκατοντάδες στρατοχωροφύλακες. Το πρωί ο υπουργός εσωτερικών απαγόρευσε τις διαδηλώσεις έξω απο το Συνταγματικό Συμβούλιο, όμως οι διαδηλωτές φαίνεται πως δεν το έλαβαν υπόψη τους
Maria Denaxa
@mdenaxa
 6 στους 10 Γάλλους υπερ της συνέχισης των κινητοποιήσεων ακόμα κι αν το Συνταγματικό Συμβούλιο επικυρώσει το νομοσχέδιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης κι απορρίψει το αίτημα για δημοψήφισμα που υπέβαλλε η αριστερά. (Odoxa)

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.