Γαλλία: Οργή και συγκρούσεις μετά τη δολοφονία 17χρονου οδηγού από σφαίρα αστυνομικού

Συγκρούσεις  με τις δυνάμεις  καταστολής και μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν την Τρίτη 27 Ιουνίου και συνεχίζονταν τη νύχτα στη Ναντέρ, δυτικό προάστιο του Παρισιού, μετά τον θάνατο 17χρονου  οδηγού αυτοκινήτου από σφαίρα αστυνομικού επειδή «αρνήθηκε να συμμορφωθεί» με τις οδηγίες του.

Μολονότι η αστυνομία διαβεβαίωνε πως η κατάσταση βρισκόταν «υπό έλεγχο» λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η ένταση συνεχίστηκε,  και εξαπλώθηκε και σε άλλα προάστια στο βόρειο τμήμα του Παρισιού.

O νεαρός βρισκόταν μέσα σε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, ενοικιαζόμενο, με το οποίο φέρεται να είχε κάνει αρκετές τροχαίες παραβάσεις . Στην προσπάθεια του να διαφύγει επιταχύνοντας ο 17ρονος δέχτηκε μια σφαίρα  στο κεφάλι από αστυνομικό. Μαζί με τον 17χρονο υπήρξαν ακόμη δύο άτομα στο αυτοκίνητο όπου ο ένας συνελήφθη και ο δεύτερος τράπηκε σε φυγή. Ο αστυνομικός τέθηκε υπό κράτηση.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης. Αρχικά, πηγές προσκείμενες στη γαλλική αστυνομία ανέφεραν πως αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δυο μοτοσικλετιστές της.

Όμως βίντεο που κυκλοφόρησε κατόπιν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης – το Γαλλικό Πρακτορείο και άλλα μέσα ενημέρωσης επαλήθευσαν πως είναι αυθεντικό – εικονίζει τον έναν από τους δύο αστυνομικούς να σημαδεύει τον οδηγό με πιστόλι, κατόπιν να τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής όταν προσπαθεί να επιταχύνει, να φύγει.

Στο βίντεο ακούγεται η φράση «θα φας σφαίρα στο κεφάλι». Το όχημα σταματά την πορεία του μερικές δεκάδες μέτρα μακρύτερα, σ’ έναν στύλο. Το θύμα, ο Ναέλ Μ., 17 ετών, υπέκυψε στο τραύμα που υπέστη στον θώρακα. Ο θάνατος του εφήβου και οι περιστάσεις του προκάλεσαν τεράστια συναισθηματική φόρτιση και οργή στη Ναντέρ, όπου ζούσε.

Το 2022, καταγράφτηκαν 13 θάνατοι κατά τη διάρκεια ελέγχων της αστυνομίας σε δρόμους έπειτα από «άρνηση συμμόρφωσης», αριθμός άνευ προηγουμένου στη Γαλλία.

Maria Denaxa
@mdenaxa
 Σήμερα στη Γαλλία, ένας αστυνομικός εκτέλεσε και σκότωσε έναν 17χρονο οδηγό λόγω «άρνησης συμμόρφωσης» . Μάλιστα είχε ανακοινώσει την πρόθεση του να πυροβολήσει το θύμα, φωνάζοντας «θα σου φυτέψω μια σφαίρα στο κεφάλι». Απο το απόγευμα γίνονται επεισόδια στην πόλη όπου εκτελέστηκε ο νεαρός. Πλέον οι γάλλοι στρατοχωροφύλακες πυροβολούν στο ψαχνό, όπως στις ΗΠΑ, την ώρα που το μέλλον μας επιφυλάσσει ακραία παρακολούθηση, κλειστές γειτονιές-γκέτο κ.λπ… Οσοι επιθυμούν μια κοινωνία ανοιχτή, τώρα όπως όλα δείχνουν, πρέπει να φοβούνται και τη σκιά τους σε έναν κόσμο μηδενικής ανοχής!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.