Γαλλία: Μαζικές διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας

Χιλιάδες άνθρωποι στο Παρίσι διαδήλωσαν σήμερα, σε πολλές πόλεις, της Γαλλίας διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομικοί βία και υπέρ της ελευθεροτυπίας

Αφορμή  ο πρόσφατος ξυλοδαρμός ενός μαύρου μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς, αλλά και το νομοσχέδιο περί «Καθολικής Ασφάλειας» που ψηφίστηκε στη Βουλή το οποίο απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας το οποίο θεωρείται ότι παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης ενημέρωσης.

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών οι οποίοι εκτόξευσαν πυροτεχνήματα, έστησαν οδοφράγματα και πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών.

Εκτός από το Παρίσι, διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο Μπορντό, τη Λιόν, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία, την Γκρενόμπλ, το Κλερμόν-Φεράν και άλλες πόλεις. Στη Λιλ, περίπου 1.000-1.500 διαδηλωτές, με επικεφαλής τη δήμαρχο Μαρτίν Ομπρί, συγκεντρώθηκαν υπό το σύνθημα «Ελευθερία, Ισότητα, Βιντεοσκόπηση». Στο Μονπελιέ, οι περίπου 4-5.000 διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Περισσότεροι αστυνομικοί παρά γιατροί – αυτή είναι η προτεραιότητα».

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.