Γάζα: Σοκάρουν οι εικόνες από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο Al Shifa- Δεκάδες νεκροί

Οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ   βομβάρδισαν,  ισοπέδωσαν και πυρπόλησαν το ιστορικό Νοσοκομείο al-Shifa, το μεγαλύτερο παλαιστινιακό νοσοκομείο στην κεντρική Γάζα το οποίο πολιορκούσαν επί δυο εβδομάδες αφήνοντας πίσω τους δεκάδες  νεκρούς- ασθενείς, προσωπικό και πρόσφυγες.

Το  νέο έγκλημα  κατά του λαού της Παλαιστίνης  διέπραξαν λίγες ημέρες μετά  την απόφαση του Συμβολαίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί σε άμεση κατάπαυση του πυρός!

«Δεκάδες πτώματα μαρτύρων, ορισμένα σε κατάσταση αποσύνθεσης, βρέθηκαν μέσα στο νοσοκομείο Σίφα και γύρω από αυτό», σημείωσε το υπουργείο Υγείας  στη Λωρίδα της Γάζας σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως οι υλικές ζημιές είναι «πολύ μεγάλες» στο σύνολο των κτιρίων της εγκατάστασης.

Νωρίτερα, είχαν αποχωρήσει άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα του ισραηλινού στρατού, τα οποία είχαν εισβάλει πριν από περίπου δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, 21 ασθενείς σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του νοσοκομείου, που πρέπει να εκκενωθεί επειγόντως. Χθες, ο διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, τόνισε πως παραμένουν 107 ασθενείς, ανάμεσά τους 4 παιδιά και 28 άνθρωποι σε κρίσιμη κατάσταση, σε ακατάλληλο κτίριο, την ώρα που το προσωπικό δεν έχει καν τα στοιχειώδη μέσα για να προσφέρει περίθαλψη «ούτε πάνες, ούτε καθετήρες και ουροσυλλέκτες, ούτε νερό για να καθαρίσει τις πληγές». «Πολλοί έχουν μολυσμένες πληγές και είναι αφυδατωμένοι. (σ.σ. Από το Σάββατο) δεν απομένει πλέον παρά ένα μπουκάλι νερό για κάθε 15 ανθρώπους».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.