Γάζα: Νεκρός εικονολήπτης του Al Jazeera από Ισραηλινή επιδρομή ενώ κάλυπτε βομβαρδισμό σχολείου του ΟΗΕ

Ο  45χρονος εικονολήπτης Σαμίρ Αμπού Ντάκα του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera Σαμίρ Αμπού Ντάκα σκοτώθηκε χθες στη νότια Γάζα και ένας συνάδελφός του δημοσιογράφος δημοσιογράφος από Ισραηλινή επιδρομή. Ήταν πατέρας 4 παιδιών.
Ο Σαμίρ Αμπού Ντάκα τραυματίστηκε σοβαρά μαζί με τον συνάδελφό του ενώ κάλυπταν τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του UNRWA της υπηρεσίας του ΟΗΕ . Οι διασώστες και το ασθενοφόρο εμποδίστηκαν από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής να φτάσουν εγκαίρως στο σημείο ώστε να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του καναλιού, οι δημοσιογράφοι χτυπήθηκαν από έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην πόλη Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα.
«Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε την απώλεια του αφοσιωμένου εικονολήπτη μας, Σαμίρ Αμπού Ντάκα», έγραψε στην πλατφόρμα Χ ο Μοχάμεντ Μουαουάντ, ένας αρχισυντάκτης του καναλιού.
Περισσότεροι από 60 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν μέχρι τώρα σκοτωθεί από τα Ισραηλινά αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας.
Σήμερα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τραυματίστηκε ένας ακόμη Παλαιστίνιος δημοσιογράφος του τουρκικού πρακτορείου Anadolu, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία, στο περιθώριο της προσευχής της Παρασκευής κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα.
Στην κηδεία του Σαμίρ Αμπού Ντάκα απέτισαν φόρο τιμής πολλοί δημοσιογράφοι ενώ τον επικήδειο ο δημοσιογράφος Wael Dahdouh  ο οποίος έχασε πρόσφατα ολόκληρη την οικογένεια του και ο ίδιος τραυματίστηκε  από Ισραηλινή  αεροπορική επίθεση.

NoBorders

20 ώρ. 
 
Σκότωσαν ολόκληρη την οικογένειά του. Τον πυροβόλησαν. Σκότωσαν ακόμη και τον οπερατέρ του. Αλλά τίποτα από αυτά δεν εμπόδισε τον δημοσιογράφο Wael Dahdouh να κάνει ρεπορτάζ για την νεκρώσιμη ακολουθία του πεσόντα συναδέλφου του, Samir Abu Daqqa.
Τον αποχαιρέτισε νεκρό, πρόσωπο με πρόσωπο. Η εικόνα στο βίντεο είναι συγκλονιστική.
Κάλυπταν ρεπορτάζ σε σχολείο του UNRWA στο Khan Younis.
Ο Samir, μετέδιδε μέχρι την τελευταία του πνοή (μετά αιμορραγούσε για 6 ώρες καθώς ένα drone τον πυροβόλησε ξανά, και ΗΠΑ με Ισραήλ σκότωσαν 3 άτομα που προσπάθησαν να βοηθήσουν).
Ο Wael, που τραυματίστηκε και ο ίδιος, έχει ορκιστεί να μεταδίδει από τη Παλαιστίνη μέχρι την τελευταία του πνοή.
 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.