Βραζιλία: Σε άτακτη φυγή οι ακροδεξιοί οπαδοί του Μπολσονάρο

Υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης Λούλα τέθηκαν και πάλι τα κυβερνητικά κτίρια, που είχαν καταληφθεί από υποστηρικτές του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαϊχ Μπολσονάρου στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, ισχυριζόμενοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν άκυρο και απαιτώντας την παρέμβαση του στρατού.

Λούλα: Φασιστική επίθεση

Την παραδειγματική τιμωρία των επικεφαλής της «φασιστικής» επίθεσης που είχε στόχο να προκαλέσει στρατιωτικό πραξικόπημα και θα μπορούσε να επαναφέρει τον Μπολσονάρο στην εξουσία ζήτησε ο νέος πρόεδρος της χώρας  Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα Λούλα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν».

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Μπολσονάρο ότι εξέπληξε τους υποστηρικτές του μετά από μια εκστρατεία αβάσιμων ισχυρισμών για εκλογική νοθεία μετά το τέλος της διακυβέρνησής του που χαρακτηρίστηκε από διχαστικό εθνικιστικό λαϊκισμό.

Όπως αναφέρει το Reuters η επίθεση στα κυβερνητικά κτίρια είχε προγραμματιστεί από τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου της χώρας από ομάδες σε διαδικτυακές πλατφόρμες όπως το Telegram και το Twitter, ωστόσο δεν υπήρξε καμία κίνηση από τις δυνάμεις ασφαλείας για να αποτρέψουν την επίθεση.

Η αστυνομία ανακατέλαβε τα κατεστραμμένα δημόσια κτίρια μετά από τρεις ώρες, διαλύοντας το πλήθος με χημικά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο είπε ότι 200 διαδηλωτές συνελήφθησαν, αν και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Ο Φ. Ντίνο πρόσθεσε ότι οι έρευνες εστιάζουν και προς το ποιος χρηματοδότησε τα εκατοντάδες λεωφορεία που μετέφεραν τους υποστηρικτές του Μπολσονάρο στη Μπραζίλια.

ΦΩΤΟ: AP

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.