Βραζιλία: Η Ντίλμα Ρουσέφ παραπέμπεται σε δίκη

Την παραπομπή της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ σε δίκη για παραβίαση της νομοθεσίας για τον προϋπολογισμό της χώρας, αποφάσισε την Πέμπτη η Γερουσία της Βραζιλίας μετά από μαραθώνια συνεδρίαση.

Η παραπομπή της Ρούσεφ εγκρίθηκε με 55 ψήφους υπέρ έναντι 22 κατά. Σημειώνεται πως για την παραπομπή της χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων και στα δύο σώματα του Κογκρέσου, Βουλή και Γερουσία, η οποία επετεύχθη μετά τη μεταστροφή του Κόμματος Βραζιλιάνικο Δημοκρατικό Κίνημα, το οποίο πέρασε από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αντιπολίτευση.

Με την απόφαση της παραπομπής της, η Ντίλμα Ρούσεφ αποπέμπεται προσωρινά από την προεδρία της Βραζιλίας. Η τελική ετυμηγορία των γερουσιαστών θα ανακοινωθεί μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Πρόκειται για το τέλος μιας 13χρονης διακυβέρνησης από το Κόμμα των Εργατών και πολλοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης μιλούν ήδη για τέλος εποχής και οριστική ανατροπή του Κόμματος των Εργατών.

Καθήκοντα προσωρινού προέδρου θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, πρώην σύμμαχος και νυν άσπονδος εχθρός της Ντίλμα Ρούσεφ, η οποία είχε διαδεχθεί τον Λουΐς Ινάσιο Λούλα στην ηγεσία του κεντροαριστερού Κόμματος Εργατών και στην προεδρία της χώρας τον Ιανουάριο του 2011.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.