Βολιβία: Μεγάλη νίκη του ΄Εβο Μοράλες στις προεδρικές εκλογές

Ο Έβο Μοράλες κήρυξε την Τρίτη συνεχόμενη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Βολιβία. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη  με ποσοστό περίπου 60% (σύμφωνα με το 97% ανεπίσημης καταμέτρησης των αποτελεσμάτων)  έναντι του αντιπάλου  του, τσιμεντοβιομήχανου Σάμουελ Ντόριαν Μεδίνα που παίρνει ποσοστό 25%.

«Αυτή νίκη αποτελεί ένα θρίαμβο για τους αντι-ιμπεριαλιστές και αντι-αποικιοκράτες», είπε ο Μοράλες στους χιλιάδες υποστηρικτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Προδρικό Μέγαρο για να τον συγχαρούν. Ο Μοράλες αφιέρωσε τη νίκη του στον Κουβανό ηγέτη Φιντελ Κάστρο και στον αποβιώσαντα πρώ ην πρόεδρο της Βενεχουέλας Ούγκο Τσάβες και χαιρέτισε τη νίκη του ως ένα θρίαμβο για τις σοσιαλιστικές μεταρρυθμίσεις που έχουν μειώσει τη φτώχεια και έχουν επεκτείνει σημαντικά το ρόλο του κράτους στην οικονομία.

Ο Μοράλες, ο οποίος έγινε το 2006 ο πρώτος αυτόχθονας που εξελέγη πρόεδρος της Βολιβίας, θα μπορέσει τώρα να επεκτείνει τη σοσιαλιστική πολιτική του, στο πλαίσιο της οποίας έχει εθνικοποιήσει σημαντικές βιομηχανίες όπως αυτές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου για να χρηματοδοτεί προγράμματα πρόνοιας και να κατασκευάζει δρόμους και σχολεία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.