Βενεζουέλα: Νίκη του Ούγκο Τσάβες και πανηγυρισμοί

O Ούγκο Τσάβες, αναδείχθηκε για τέταρτη φορά νικητής στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας, σε μια δύσκολη εκλογική μάχη επικρατώντας του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες με ποσοστό 54%. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ξεπέρασε το 80%.  Ο Ούγκο Τσάβες Πρόεδρος της χώρας από το 1999 , που έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες εθνικοποιήσεις στη Βενεζουέλα εξέφρασε τη συγκίνηση του  από τη μεγάλη  συμμετοχή και υποστήριξη του λαού. Δήλωσε  ότι χρειάζεται άλλη μια εξαετή θητεία να συνεχίσει την «Μπολιβαριανή Επανάσταση» προς το σοσιαλισμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έσοδα από το πετρέλαιο που εξάγει η χώρα χρησιμοποιούνται σε προγράμματα κοινωνικής πολιτικής για την υγε΄λια την παιδεία και τη στέγαση.

Το Καράκας πλημμύρισε από τους οπαδούς του προέδρου της Βενεζουέλας που συγκεντρώθηκαν έξω από το Προεδρικό μέγαρο και πανηγύρισαν  τη παραμονή του στην εξουσία. «Η επανάσταση θα συνεχιστεί, χάρη στον Θεό και τους ανθρώπους αυτής της μεγάλης χώρας» δήλωναν οι υποστηρικτές του Τσάβες. Από την πλευρά του ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη τον Τσάβες για την επανεκλογή του.

Η είδηση της νίκης του Τσάβες  έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και από τους συμμάχους του στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής  από την Κούβα μέχρι τη Βολιβία και την Αργεντινή και τη Νικαράγουα οι οποίες επωφελούνται από την Ένωση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών της Καραϊβικής, που τους παρέχει πετρέλαιο σε προνομιακές τιμές.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.