Βαρκελώνη: Συνεχίζονται για 7ο βράδυ οι κινητοποιήσεις για τη σύλληψη του ράπερ Πάμπλο Χασέλ

Για έβδομο συνεχόμενο βράδυ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις  στη Βαρκελώνη υπέρ του φυλακισμένου ράπερ Πάμπλο Χασέλ με νέα επεισόδια να ξεσπούν χθες, Δευτέρα ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία.

Από την περασμένη Τρίτη έχουν συλληφθεί 109 άνθρωποι σε αυτή την περιοχή της βορειοανατολικής Ισπανίας, η και πολλοί άλλοι έχουν τραυματιστεί, μεταξύ αυτών αστυνομικοί και μια νεαρή γυναίκα που έχασε το μάτι της στη Βαρκελώνη, πιθανόν από πλαστική σφαίρα.

Η χθεσινοβραδινή διαδήλωση, υπό βροχή, προσέλκυσε πάντως λιγότερο κόσμο, ενώ τα επεισόδια δεν ήταν τόσο εκτεταμένα ούτε τόσο σφοδρά όσο τα προηγούμενα βράδια.


Ο  ράπερ Πάμπλο Χασέλ, 32 ετών, καταδικάστηκε να εκτίσει εννιά μήνες φυλάκιση για εξύμνηση της «τρομοκρατίας»,  γιατί έκανε σε tweet με λογοπαίγνια ορισμένων δικαστών με ναζί, εξέφρασε την υποστήριξή του στην πάλαι ποτέ οργάνωση ΕΤΑ των Βάσκων αυτονομιστών, που διαλύθηκε προ διετίας και… κακολόγησε τον διαπλεκόμενο πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος σε ένα από τα τραγούδια του και κατηγόρησε την αστυνομία για φόνους και βασανισμούς μεταναστών και διαδηλωτών.

Η σύλληψή του έγινε αφορμή να επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για την ελευθερία της έκφρασης στην Ισπανία αλλά και να βαθύνει το χάσμα στην κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ των σοσιαλιστών του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ και το κόμμα Ποδέμος της ριζοσπαστικής αριστεράς, το οποίο τάχθηκε υπέρ των διαδηλώσεων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.