Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι- Παραμένει στην ηγεσία των Τόρις και της χώρας

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι από το βρετανικό κοινοβούλιο, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να καταφέρνει να επιβιώσει  στη μεγαλύτερη μάχη της πολιτικής της σταδιοδρομίας .

Με 200 βουλευτές του συντηρητικού κόμματος να ψηφίζουν   υπέρ και 117 εναντίον της η Τερέζα Μέι νίκησε στην εσωκομματική μυστική διαδικασία  για την ψήφο εμπιστοσύνης, που ενεργοποίησαν βουλευτές των Τόρις, αντιδρώντας στην συμφωνία για το Brexit .

Σύμφωνα με το BBC η συμμετοχή ήταν 100%, ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών. Πηγές λένε ότι οποιοδήποτε αποτέλεσμα άνω των 200 ψήφων θα θεωρηθεί «θρίαμβος» καθώς η Τερέζα Μέι είχε εκλεγεί με 199 ψήφους.

Συνεπώς, η  Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας, ωστόσο είναι πλέον γεγονός πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη μεγάλου μέρους του κοινοβουλίου, αλλά και του κόμματός της. Σημειώνεται πως η Τερέζα Μέι σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις προς το πρόσωπό της, ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος πριν τις εκλογές του 2022.

Στις πρώτες δηλώσεις της η βρετανίδα πρωθυπουργός  Τερέζα Μέι δήλωσε ευχαριστημένη που έλαβε τη στήριξη των βουλευτών της, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί όλων των πλευρών πρέπει να ενωθούν.Έκανε λόγο για μια ανανεωμένη αποστολή για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι άκουσε τους συναδέρφους της που ψήφισαν εναντίον της.

Μιλώντας έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ, λίγο μετά την επικράτησή της στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της, η Μέι τόνισε ότι αύριο θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώκοντας νομικές και πολιτικές διασφαλίσεις για το ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop) στη συμφωνία της για το Brexit. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά να ολοκληρώσουμε το Brexit, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Κόρμπιν κάλεσε την Μέι να θέσει σε ψηφοφορία και την συμφωνία για το Brexit. Πρόσθεσε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην Τερέζα Μέι δεν αλλάζει τίποτα στις ζωές των ανθρώπων και  τώρα η πρωθυπουργός πρέπει να φέρει την «ζοφερή»  συμφωνία για το Brexit πίσω στη Βουλή των Κοινοτήτων ώστε το Κοινοβούλιο να επανακτήσει τον έλεγχο.

Υπενθυμίζεται πως η Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία για τη συμφωνία, που ηταν προγραμματισμένη την Τρίτη, καθώς όλα έδειχναν πως αυτή θα καταψηφιζόταν και η ίδια θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μια οδυνηρή ήττα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.