Απεγκλωβίστηκαν τα πρώτα παιδιά από το σπήλαιο στη Ταϋλάνδη- Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Ολοκληρώθηκε επί του παρόντος η επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το σπήλαιο της Ταϊλάνδης με τον απεγκλωβισμό τεσσάρων παιδιών. Ο κυβερνήτης της επαρχίας, που συντονίζει την επιχείρηση απεγκλωβισμού   δήλωσε ότι η υγεία των παιδιών χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη δυνατή.

Ο κυβερνήτης  ανέφερε επίσης ότι η επιχείρηση ήταν πιο επιτυχημένη απ’ όσο περίμεναν και ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός των παιδιών που απεγκλωβίστηκαν από το σπήλαιο είναι τέσσερα και όχι έξι, όπως μετέδωσε το Reuters νωρίτερα.

Όπως έγινε γνωστό οι δύτες χρησιμοποίησαν όλο το οξυγόνο και η επιχείρηση θα ξεκινήσει ξανά σε 10 ώρες. Κατά το δεύτερο στάδιο οι δύτες θα επιχειρήσουν να ανασύρουν μια ακόμη ομάδα παιδιών, αφήνοντας τελευταίο τον προπονητή τους. Η επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε από το πρωί, έπειτα από ημέρες αναβολών εξαιτίας των πολύ μεγάλων κινδύνων.

Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα μεγάλη και επικίνδυνη καθώς σε ορισμένα σημεία το λαγούμι της σπηλιάς που έχει πλημμυρίσει είναι ιδιαίτερα στενό. Υπενθυμίζεται ότι ένας δύτης έχασε τη ζωή του ενώ τοποθετούσε μπουκάλες οξυγόνου στην διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα παιδιά. 

Ο Naronsgak Osatanakorn υπογράμμισε ακόμα ότι τα παιδιά χρειάστηκε να καταδυθούν για περισσότερα από 1000 μέτρα.

Την επικινδυνότητα της επιχείρησης στην Ταϊλάνδη για τον απεγκλωβισμό των 12 παιδιών αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων.

Υπάρχουν περάσματα που μετά βίας χωράει να περάσει ο δύτης…

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.