Η μεταμόρφωση ενός παλιού αχυρώνα

Η επαρχία είναι διάσπαρτη από παλιούς πέτρινους αχυρώνες και στάβλους, που διατηρούν όλα τα πλεονεκτήματα της σοφίας της τοπικής αρχιτεκτονικής δόμησης.

Την αποκατάσταση ενός πέτρινου αχυρώνα που βρίσκεται στη περιοχή Broughshane της Β. Ιρλανδίας, ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο McGarry Moon Architects.

Η πρόθεση τόσο των αρχιτεκτόνων, όσο και των ιδιοκτητών ήταν να διατηρήσουν το παλιό πέτρινο κτίσμα και να συνδυάσουν αρμονικά το παλιό με το νέο. Ο σχεδιασμός, οδήγησε στην συγχώνευση των νέων τεχνολογιών με τις παλιές τεχνικές οικοδόμησης και με οδηγό την αειφόρο ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα είναι μία κατοικία 110 τ.μ., με μοντέρνα εμφάνιση και ιδιαίτερο σχεδιασμό.

Εξωτερικά η μεγάλη χρήση των υαλοπετασμάτων προσφέρει άπλετη θέα, φυσικό φως και σωστό αερισμό, ενοποιώντας την πέτρινη κατασκευή με την νέα δόμηση. Εσωτερικά ο δυναμικός και σύγχρονος σχεδιασμός, ολοκληρώνει ένα έργο με  αδιατάραχτη συνέχεια από το χθες στο σήμερα.

ΠΗΓΗ http://www.designhome.gr/

The-Loughloughan-Barn_p04The-Loughloughan-Barn_p08The-Loughloughan-Barn_p10The-Loughloughan-Barn_p11The-Loughloughan-Barn_p12The-Loughloughan-Barn_p02 The-Loughloughan-Barn_p03

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.