Φόρος ακινήτων: Οι πολίτες αδυνατούν, οι βουλευτές προειδοποιούν

Αδύνατη θεωρεί την καταβολή φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2014 ένας στους τρεις πολίτες, σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών «Οικονομικό Βαρόμετρο» που διεξάγεται από την εταιρεία Alco. Την ίδια στιγμή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των ακινήτων αν κατατεθεί στη Βουλή χωρίς ουσιαστικές αλλαγές, ενώ και γαλάζιοι βουλευτές έχουν εκφράσει ανοιχτά τις διαφωνίες τους. 
Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή του Χρύσανθουν Λαζαρίδη (από το πρωθυπουργικό επιτελείο), του Νίκου Καραβίτη ως εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών, του Γιάννη Κουτσούκου και Ανδρέα Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και της Φεβρωνίας Πατριανάκου από τη ΝΔ. Στόχος ήταν να βρεθεί μια χρυσή τομή ώστε να μην υπάρξουν άλλες απώλειες μετά τη Θ. Τζάκρη.
 
Υπενθυμίζεται πως η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διαγράφηκε άμεσα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει περιοριστεί πλέον στους 154 βουλευτές και ήδη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση, ενώ «αντάρτες» υπάρχουν και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.
 
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής δημοσίως έχει δηλώσει πως «δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ως έχει». Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε τις αντιρρήσεις επί του περιεχομένου του νομοσχεδίου κάνοντας λόγο για έναν άδικο φόρο. «Αν το σχέδιο το οποίο θα έρθει στη Βουλή έχει τα ίδια στοιχεία με το προηγούμενο δεν πρόκειται να περάσει», εκτίμησε. Υπενθυμίζεται πως ο Θάνος Μωραϊτης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως «δίνουμε μια ψήφο επώδυνης ανοχής». «Ας μην δοκιμάζουν άλλο την αντοχή αυτής της ανοχής».

Εξάλλου κατά τη συνεδρίαση του συντονιστικού της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε να ζητηθούν «ουσιαστικές αλλαγές» στο προσχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, «ώστε  να εξασφαλίζεται η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».
 
Μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου από το ΠΑΣΟΚ έγινε λόγος για μια «ουσιαστική συζήτηση για το περιεχόμενο των αναγκαίων αλλαγών», η οποία και θα συνεχισθεί. «Συναντηθήκαμε σήμερα με αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για έναν δίκαιο και προοδευτικό φόρο ακίνητης περιουσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κουτσούκος και πρόσθεσε:
 
«Κάναμε ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος. Η συζήτηση θα συνεχιστεί και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο».

http://tvxs.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.