Κρίσιμη η κατάσταση του τραυματία στο ΧΥΤΑ Θεσσαλονίκης- Ερωτήματα για την ασφάλεια των εργαζομένων στην καθαριότητα

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει το νοσοκομείο Παπανικολάου την κατάσταση του πολυτραυματία συμβασιούχου εργαζόμενου στην καθαριότητα ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική, μετά τον σοβαρό  τραυματισμό του την Κυριακή το βράδυ έξω από το ΧΥΤΑ Μαυροράχης στη Θεσσαλονίκη, όταν τον καταπλάκωσε ρυμπουλκό με τα συμπιεσμένα απορρίμματα.

Πρόκειται για ακόμη ένα σοκαριστικό εργατικό ατύχημα λίγα 24ώρα μετά το τραγικό χαμό της εργαζόμενης στην καθαριότητα στο Δήμο Ζωγράφου.

Η επίσημη ανακοίνωση του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής:

«Ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017, μετά από ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του ασθενή».

Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή της και η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλοντας πρακτικές των δημάρχων και συνδέοντας το γεγονός με όσα συνέβησαν στο Δήμο Ζωγράφου.

«Και τα δύο συμβάντα είναι θύματα της εντατικοποίησης της εργασίας που επικρατεί στα αμαξοστάσια με λειψά ή ακόμα και καθόλου Μέσα Ατομικής Προστασίας, με απαράδεκτους εργασιακούς χώρους και με  συνθήκες εργασίας τριτοκοσμικές.

Καταγγέλλουμε τους δημάρχους για τη πρακτική τους. Επειδή οι πληροφορίες γύρω από το ατύχημα είναι ακόμη συγκεχυμένες απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων τις ημέρες που οι εργαζόμενοι αγωνιζόντουσαν για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά, αυτοί  δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι από τα σκουπίδια θίγεται η υγεία των πολιτών. Για την ασφάλεια και τη υγεία των εργαζομένων δεν έχουν πει κουβέντα.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ ξανά εκφράζει τα περαστικά στο συνάδελφο αλλά και στην οικογένεια του.

Δεν θα τους περάσει. Εμείς δεν θα πεθάνουμε σαν τα σκυλιά στο δρόμο προκειμένου αυτοί να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων» καταλήγει η ανακοίνωση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.