Ψηφίστηκε από τη Βουλή η «δεύτερη δόση» των προαπαιτούμενων

Ψηφίστηκε επί της αρχής από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ με ονομαστική ψηφοφορία το νομοσχέδιο με τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 280 βουλευτές. Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν «ναι» 154 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν εννέα βουλευτές και καταψήφισαν 113 βουλευτές.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, «παρών» το Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, η Χρυσή Αυγή, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων. 

Διαρροές στο άρθρο 53 για το Μέγαρο Μουσικής

Ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη και στα άρθρα 21, 31, 35, 39, 42, 43, 44, 51, 53. Όλα τα άρθρα εγκρίθηκαν, αλλά ενδιαφέρον παρουσίασε η ψηφοφορία για το άρθρο 53 που δίνει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι ΑΝΕΛ  σε μια ακόμη διαφοροποίηση μετά την τροπολογία για τις μικρές ζυθοποιίες καταψήφισαν το άρθρο που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει. Ωστόσο, είχαν και μια διαρροή καθώς η Έλενα Κουντουρά υπερψήφισε το άρθρο.

Αντίθετα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά καταψήφισε το άρθρο. Εκτός κομματικής γραμμής και η Σοφία Βούλτεψη που το καταψήφισε αν και η ΝΔ υπερψήφισε.

Το άρθρο 53 πέρασε καθώς ψηφίσθηκε συνολικά από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων.

Επί των άρθρων

Από τα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε όλα τα άρθρα (εκτός από την Άννα Βαγενά που καταψήφισε το άρθρο 53). Η ΝΔ καταψήφισε όλα τα άρθρα εκτός από το άρθρο 53 το οποίο υπερψήφισε, ενώ η Σ. Βούλτεψη καταψήφισε όλα τα άρθρα, διαφοροποιούμενη από το κόμμα της.

Η Χρυσή Αυγή καταψήφισε όλα τα άρθρα, ενώ δήλωσε παρών στα άρθρα 35 και 39. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά ψήφισε τα άρθρα 39, 44 και 53.

Το Ποτάμι καταψήφισε όλα τα άρθρα, εκτός από τα άρθρα 39, 44 και 53 τα οποία υπερψήφισε. Το ΚΚΕ καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά υπερψήφισε τα 39, 43, 53 και δήλωσε «παρών» στα 31, 42, 44.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες υπερψήφισαν όλα τα άρθρα, αλλά καταψήφισαν το άρθρο 53 με εξαίρεση την Ελ. Κουντουρά η οποία υπερψήφισε όλα τα άρθρα. Η Ένωση Κεντρώων καταψήφισε όλα τα άρθρα, αλλά ψήφισε τα άρθρα 35, 39 και 53.

http://tvxs.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.