Ενταση και χημικά στην Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στις φυλακές Δομοκού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή  6 Απριλίου  με τη συμμετοχή 500 περίπου αλληλέγγυων που ήρθαν με πούλμαν  από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα,Τρίκαλα, Λάρισα και Πάτρα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν πρωτοφανής. Απέναντι στους διαδηλωτές παρατάχθηκαν 18 διμοιρίες των ματ  που μεταφέρθηκαν από Αθήνα και όλη την Κεντρική Ελλάδα.   Οι διαδηλωτές έκαναν πολλές απόπειρες να πλησιάσουν τις φυλακές αλλά απωθήθηκαν από τα ματ .  Έγινε χρήση χημικών  και ακολούθησε κυνηγητό των διαδηλωτών  μέσα στα χωράφια.  Πορεία από τους διαδηλωτές έγινε  και μέσα στην πόλη του Δομοκού . Η  κινητοποίηση ολοκληρώθηκε  γύρω στις 6.00 το απόγευμα και τα πούλμαν πήραν το δρόμο της επιστροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από τα Φάρσαλα  διαδηλωτές   από ένα πούλμαν της Θεσσ/κης δέχτηκαν επίθεση από χρυσαυγίτες . Ένας από αυτούς προσπάθησε με στιλέτο να σκάσει το λάστιχο και ένας άλλος με αυτοκίνητο, προσπάθησε να κλείσει το δρόμο στο πούλμαν.   Τα ΜΑΤ που έφτασαν δεν αφήνουν το πούλμαν να φύγει αφού το ψάχνουν εξονυχιστικά εδώ και πολύ ώρα.  Επειδή οι αλληλέγγυοι αρνήθηκαν τον εξευτελισμό της αναγνώρισης από χρυσαυγίτες στην κλούβα, τα ΜΑΤ ανακοίνωσαν πως θα προσαγάγουν όλους τους άντρες συντρόφους και θα τους πάνε στο ΑΤ Λάρισας. Η προσαγωγή έγινε γιατί γίνεται ανάκριση για ένα σπασμένο τζάμι στα γραφεία της ΧΑ στα Φάρσαλα. Αυτή τη στιγμή έχουν προσαγάγει ήδη όλους τους άντρες που επέβαιναν στο πούλμαν της Θεσσ/κης στο ΑΤ Λάρισας όπου συγκεντρώνεται κόσμος.. Οι γυναίκες παραμένουν στο μπλόκο με το πούλμαν, καθώς οι  αστυνομικοί ψάχνουν το λεωφορείο. Θα συνεχίσουν με κατεύθυνση το ΑΤ Λάρισας αφού καταφέρουν να φύγουν απ’ τον έλεγχο. Σύμφωνα με νεωτερες πληροφορίες οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι πλην ενός διαδηλωτή που κρατείται .

1525218_233132116888019_1341620115_n

ΠΗΓΗ: Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.