Προανήγγειλε την υποψηφιότητα του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με επιστολή του στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων, προανήγγειλε την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του κόμματος, προκαλώντας πολλές συζητήσεις και εσωκομματικές αναταράξεις λίγες μόνο   μέρες πριν τη σύγκληση του έκτακτου συνεδρίου.

Σύμφωνα με την avgi.gr, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την κοινοποίηση επιστολής προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσκαλώντας τα σε ανοιχτή συζήτηση αύριο, Τρίτη, στους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά, τόπο καταγωγής του.

 Πρόκειται για τον  5ο υποψήφιο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μετά την Έφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Νίκο Παππά και τον Στέφανο Τζουμάκα ενώ  και  ο Σωκράτης Φάμελλος με δηλώσεις του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο  της δικής του υποψηφιότητας .

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

O 35χρονος Ελληνοαμερικανός  Στέφανος Κασσελάκης, ο «αυτοδημιούργητος», όπως δηλώνει, εφοπλιστής, ήταν ένας από τους τρεις απόδημους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές . Μάλιστα έχει παρουσιάσει τη δική του πλατφόρμα για το κόμμα, μέσα από κείμενο 1.409 λέξεων, το οποίο ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και  ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα έντονη πολιτική δραστηριότητα.

Την εν λόγω πλατφόρμα χαιρέτησαν ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ αυτών ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος σε δική του ανάρτηση στο facebook έγραψε: «Να, επιτέλους άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις». Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Χανίων είναι εκείνος που γνώρισε τον κ. Κασσελάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε πολλές επικρίσεις και εσωκομματικά πυρά σαν  ένα πρόσωπο  «που ξεπήδησε ξαφνικά, πραγματοποιώντας επικοινωνιακά σόου» αλλά και   για τις πολιτικές του θέσεις,  την εργασιακή του προϋπηρεσία στην Goldman Sachs και σαν  πολιτικός που προωθεί  η  Αμερικανική πρεσβεία. Είναι ενδεικτικό, ότι ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη, αρθογράφος Τάκης Κατσαρός ζήτησε να περάσει ο κ. Κασσελάκης από το Πειθαρχικό του κόμματος γιατί -όπως υποστηρίζει- κάνει δικό του πολιτικό παιχνίδι. Ειδικότερα τον κατηγορεί για προσωπική υπερπροβολή, ότι έχει οικοδομήσει σχέσεις με μιντιακούς κύκλους και προωθείται από κέντρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι κινήσεις του δεν υπακούουν σε κανένα συλλογικό πλαίσιο.  Του επιρρίπτει επίσης ότι «φαντασιώνεται ότι είναι δημιουργός μιας νέας μεγάλης τομής στα πολιτικά πράγματα»  ενώ όπως υπογραμμίζει προκαλεί θυμηδία  η  παραποίηση του τίτλου του κόμματος από τον κ. Κασσελάκη και την αντικατάσταση της λέξης “Αριστερά” με τη λέξη “Ανασυγκρότηση”.

Η πολιτική πλατφόρμα «ΣΥ.ΡΙΖ.Ανασυγκρότηση τώρα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης  έφερε  αναταράξεις στο ΣΥΡΙΖΑ όταν παρουσίασε μία πολιτική πλατφόρμα, που αναμένεται ότι θα αποτελέσει και τη σφραγίδα της εσωκομματικής του παρουσίας. Αντικαθιστώντας την λέξη «Αριστερά» με την «Ανασυγκρότηση», η πολιτική πλατφόρμα του κ. Κασσελάκη φέρει τον τίτλο ««ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΡΑ» και περιλαμβάνει «έμπρακτες προτάσεις για τη Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση της χώρας», όπως:
Διαφάνεια παντού, κατάργηση βουλευτικών προνομίων, διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, επαγγελματικός στρατός με κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τομές σε δικαιοσύνη, φορολογία, παιδεία.
Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μάλιστα και τη συμμετοχή του κόσμου για τη διαμορφώσει την πλατφόρμα του, η οποία θα είναι ανοιχτή σε όλους και θα εμπλουτίζεται/συμπληρώνεται/βελτιώνεται με σχόλια και προτάσεις. «Πολιτεύομαι με ένα κόμμα που οφείλει να βρει επειγόντως την πυξίδα του, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμο για τη χώρα. Για να εμπιστευτεί ξανά η κοινωνία τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να εμπιστευτεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία. Και να αλλάξει ο ίδιος, εξελισσόμενος σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό κόμμα στην υπηρεσία και υπό τον έλεγχο της κοινωνίας», επισημαίνει.
Η πλατφόρμα ξεκινά με τις παρακάτω ενότητες: «Άμεση δημοκρατία αντί για κλειστές πόρτες» «Διαφάνεια στα πάντα» «Πολιτική με τον πολίτη σε πρώτο πλάνο» «Ουσιαστική Δικαιοσύνη, όχι στα χαρτιά» «Γινόμαστε Ευρώπη» «Εργασία: Συνεργασία και όχι εξάρτηση» «Φορολογία κοινής λογικής» «Βγάζουμε την Υγεία από την εντατική» «Φτιάχνουμε την Παιδεία από την αρχή» «Λογαριασμοί χωρίς ηλεκτροσόκ» «Απελευθερώνουμε την εξωστρεφή οικονομία» «Δεν πρόκειται για άποψη, αλλά για τη ζωή μου» .

Το βιογραφικό του Στέφανου Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας. Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό “Αρχιμήδη” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών. Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences. Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’. Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό. Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων και θέματα  δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.