Βαρουφάκης: Υπαινιγμούς για σύνδεση των εσωκομματικών καταγγελιών με την ψήφιση του νέου καταστατικού του Μέρα25

Για ενδεχόμενη σύνδεση των εσωκομματικων  καταγγελιών με την ψήφιση του  νέου καταστατικού του Μέρα25 άφησε ο Γιάνης Βαρουφάκης  σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στον ΑΝΤ1.

Ειδικότερα,  Γιάνης Βαρουφάκης ερωτηθείς σχετικά με τα «πυρά» που δέχεται το Μέρα25 με επιστολές διαμαρτυρίας και αποχωρήσεις στελεχών και υποψήφιων βουλευτών από το κόμμα, ο κ. Βαρουφάκης  ανέφερε:

«Αυτή η επιστολή, δεν ξέρω εάν έτυχε, δημοσιεύθηκε την ημέρα που ψηφίζαμε το νέο καταστατικό του Μέρα25, που ψηφίστηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από όλα τα μέλη μας πανευρωπαϊκά και εάν διαβάσετε το καταστατικό, θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει πιο αμεσοδημοκρατικό καταστατικό, που καθιστά το Μέρα25 διαφορετικό από τα άλλα κόμματα» υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη το καταστατικό προβλέπει ανακλητότητα και κληρωτά μέλη στο συνέδριο.

«Από τους 1.500 οι 600 σύνεδροι θα είναι κληρωτοί. Ανακλητότητα: Εάν τα μέλη του κόμματος είχαν πρόβλημα με μένα ή με κάποιο όργανο με 50% +1 των ψήφων έχεις φύγει σε πραγματικό χρόνο» είπε στον ΑΝΤ1.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη του ΜεΡΑ25 κατήγγειλαν ότι «τη δεδομένη στιγμή κρατά ένα κόμμα με μία κατ’ επίφαση αμεσοδημοκρατία, που στην πράξη δεν υπάρχει» προσθέτοντας ότι «μας φόρεσε στο κόμμα την σύζυγο του, Δανάη Στράτου, η οποία δεν έχει βιοποριστεί ποτέ στην ζωή της {…} Παράλληλα υπάρχουν άλλες οικογένειες, σύζυγοι, παιδιά, ανίψια που κατέχουν αρκετές έμμισθες θέσεις εντός του κόμματος. Κάπως έτσι καταρτίζονται και τα εκλογικά ψηφοδέλτια».

«Δεν επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία, ούτε για μια γραφειοκρατική εκκρεμότητα είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης  αναφερόμενος στο καταστατικό του κόμματος. Όπως και το Σύνταγμα μιας χώρας, ενσωματώνει σε κείμενο την ταυτότητά μας, τις προτεραιότητές μας, και μια πολύ σαφή διακήρυξη για το που θέλουμε να πάμε. Το νέο καταστατικό του ΜέΡΑ25 εξασφαλίζει μια πραγματική εσωτερική δημοκρατική οργάνωση και λειτουργία, με καινοτομίες και εγγυήσεις που δεν υπάρχουν και δεν εφαρμόζονται σε κανένα άλλο κόμμα»  υπογράμμισε ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25.

Κληθείς να σχολιάσει την πορεία του Κ. Μητσοτάκη ο πρόεδρος του πανευρωπαϊκού κομματικού σχηματισμού, επιδοκίμασε την επικοινωνιακή του πολιτική, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στο εν λόγω κομμάτι «τα πηγαίνει εξαιρετικά» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί θετικά και στην επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή καραντίνας. Στον αντίποδα έκρινε ως «μεγάλο στρατηγικό λάθος» την επιλογή του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης να μην στηρίξει το ευρωομόλογο, καθώς «τώρα του έρχεται νέο μνημόνιο» .

Δεν παρέλειψε επίσης να επαναλάβει την εκτίμηση του ότι «η ύφεση, λόγω και της κρίσης εξαιτίας του κορονοϊού, θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ και θα φτάσει το 15%, απαιτούνται πολύ σκληρά μέτρα για να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η ελληνική οικονομία».

Προχωρώντας στο σχολιασμό από την άλλη της αντιπολιτευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε μίλησε για «αντιπολίτευση που σέρνεται», αποδίδοντας αυτή την κατάσταση στην αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να εναντιωθεί σε πράγματα που έχει ήδη ψηφίσει ή δρομολογήσει ενώσω ήταν στην κυβέρνηση.

Το ζήτημα της Τουρκίας βρέθηκε κι αυτό στην συζήτηση με τον γραμματέα του ΜΕΡΑ25 να διασαφηνίζει ότι πρόκειται να στηρίξει την κυβέρνηση ώστε να διαλυθούν οι εντάσεις, ενώ πρότεινε μια συνολική λύση στην βάση συνυποσχετικής συμφωνίας, που θα επεκτείνεται σε όλα τα ζήτημα των δύο χώρων, από το Κυπριακό μέχρι και το ζήτημα της Α.Ο.Ζ.

Κληθείς να σχολιάσει φωτογραφία του ίδιου και της συζύγου του, σε ανοιχτό αυτοκίνητο, που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα social media, ο Γ. Βαρουφάκης είπε: «Δεν είμαι της άποψης ότι ο Αριστερός πρέπει να είναι μίζερος», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1,  αναφέροντας ακόμη ότι «όλες οι Επαναστάσεις έγιναν από ανθρώπους που είχαν χρήματα και αντέδρασαν σε μια κατάσταση» και προσθέτοντας ότι «και ο Ενγκελς… εργοστασιάρχης ήταν».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν κάμψη των ποσοστών του κόμματος του, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «και πριν από τις εκλογές καμία δημοσκόπηση δεν έδινε στο κόμμα του ποσοστό άνω του 3%, όμως το Μέρα25 μπήκε στην Βουλή»&t;/p

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.