Ψηφίζουν μετά από παρέμβαση του Μαξίμου τις διατάξεις για ΕΥΔΑΠ- ΕΥΑΘ οι δυο βουλευτές των Οικολόγων-Πράσινων!

Μετά από κυβερνητική παρέμβαση, ο Γιάννης Τσιρώνης και ο Γιώργος Δημαράς αποφάσισαν να κάνουν στροφή 180 μοιρών και  να υπερψηφίσουν το άρθρο που αφορά στην ιδιωτικοποίηση των εταιριών ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ παρά την ανακοίνωση ότι θα  καταψηφίσουν που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Όπως αναφέρουν στην απόφασή τους, το νερό είναι απαλλοτρίωτο δημόσιο αγαθό και η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης του νερού ακολουθεί αύξηση των τιμών και επιδείνωση της ποιότητας και αειφορικής διαχείρισης του νερού.

Η διαφοροποίηση των δυο βουλευτών  αν  και πιθανά  δεν απειλεί την κυβερνητική πλειοψηφία -που  συγκεντρώνει οριακά  τις 151 ψήφους – προκάλεσε ανησυχία στο Μαξίμου.

Στη συνάντηση που είχαν στο Μαξίμου  οι δύο Οικολόγοι Πράσινοι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα – και όχι τελικά με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη –  έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι η μεταβίβαση των δύο εταιρειών στο υπερταμείο δε σημαίνει απαραίτητα ιδιωτικοποίηση αλλά υπάρχουν τρόποι «αξιοποίησης» (πχ. αλλαγές στη λειτουργία αυτών των ΔΕΚΟ, στα οργανογράμματά τους κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τσιρώνης και Δημαράς αναμένεται να εκδώσουν και σχετική ανακοίνωση.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.