Ψηφίζεται σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα

Προς ψήφιση τίθεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ με τον τίτλο «Επείγουσες ρυθμίσεις των Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την εφαρμογή της Συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 το βράδυ και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. 

Σήμερα Τρίτη ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο για ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο:  ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟΕΛΒΟ και Κτηριακές Υποδομές, αγορά ενέργειας, ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αύριο Τετάρτη ξεκινά η επεξεργασία του δεύτερου κατεπείγοντος νομοσχεδίου (αναδιάρθρωση Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) στην αρμόδια επιτροπή και ολοκληρώνεται την Πέμπτη στην Ολομέλεια, ημέρα που συνεδριάζει και το EuroWorking Group.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη και η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την Παιδεία.

Έντονη αναμένεται στη Βουλή η πολιτική αντιπαράθεση τόσο για την ένταξη των ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο δημόσιας περιουσίας όσο και για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση των συναρμόδιων επιτροπών της Βουλής, το πρώτο νομοσχέδιο εγκρίθηκε μόνο με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε επί της αρχής και επιφυλάχθηκε για ορισμένα άρθρα στην Ολομέλεια.

Την αντίθεσή τους για τη μεταφορά των ΔΕΚΟ εξέφρασαν στην ακρόασή τους οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Β. Αλεξανδρής επέκρινε τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο ότι «αυτοδιασύρεται και ακυρώνεται ξεψηφίζοντας δικές του διατάξεις».

Την ίδια ώρα σήμερα Τρίτη στις 6 το απόγευμα  έξω  από τη Βουλή ΑΔΕΔΥ και σωματεία κΔΕΚΟ αλούν σε  Παλλαϊκό Συλλαλητήριο υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών και της δημόσιας περιουσίας .

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.