Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση με 162 NAI- Αλ. Τσίπρας: Η τρόικα και το μνημόνιο έχουν οριστικά τελειώσει…

Με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η συζήτηση επί την προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ενώ ακολούθησε η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που  πήρε τελικά η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές τις 25ης Ιανουαρίου και πλέον για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Ελλάδα έχει αριστερή κυβέρνηση στο τιμόνι.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι 162 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ καταψήφισαν 137 βουλευτές από τη ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο, το μνημόνιο ακυρώθηκε, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Η τρόικα και τα Μνημόνια έχουν οριστικά τελειώσει με τις εκλογές του Ιανουαρίου, δεν θα ζητήσουμε παράταση του Μνημονίου, θα ζητήσουμε επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου χωρίς επαχθείς όρους και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε μια «κοινά επωφελή λύση» δήλωσε ο πρωθυπουργός στο κλείσιμο των προγραμματικών δηλώσεων. Κατήγγειλε τη μνημονιακή αντιπολίτευση ότι «σχεδίασε τον εκβιασμό της χώρας» και ζήτησε από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο να ξεκαθαρίσουν τι θα πράξουν στις συνόδους του Λαϊκού Κόμματος και των Ευρωσοσιαλιστών: αν θα στηρίξουν την ελληνική θέση, που υποστηρίζεται και από τους σοσιαλιστές, ή την πρόταση της κ. Μέρκελ για παράταση του Μνημονίου. «Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό,υπάρχουν για τον λαό και μόνο υπέρ αυτού θα τις ασκήσουμε. Σας καλώ να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης για το δικαίωμα αυτού του λαού στην αισιοδοξία», έτσι έκλεισε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ανέφερε ότι η κρίση προϋπήρχε και απαιτούσε θεραπεία ενώ ούτε η ανανέωση των μνημονίων ούτε η επέκταση των υφιστάμενων είναι διέξοδος.

«Η λύση είναι μια νέα, αξιόπιστη συμφωνία. Ένα νέο συμβόλαιο και ένα συμφωνημένο σχέδιο ομαλής μετάβασης από το παλιό στο νέο καθεστώς. Χρειάζεται αυτή η μετάβαση, μια ενδιάμεση συμφωνία, μια συμφωνία «γέφυρα» με τέσσερις προϋποθέσεις:

1. Επέκταση δανειακής σύμβασης

2. Ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που θα έχουν από κοινού συμφωνηθεί

3. Διαπραγμάτευση για το χρέος μέσα στην περίοδο που θα ισχύει το σχέδιο ομαλής μετάβασης.

4. Μια συναντίληψη για τα επόμενα βήματα».

Υπενθυμίζεται πως η ανάγνωση των προγραμματικών ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής έγινε το απόγευμα της Κυριακής από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε την αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να τιμήσει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεων. Ο πρώτος κύκλος ομιλιών άρχισε το πρωί της Δευτέρας με τον ειδικό αγορητή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων καθώς και υπουργοί της κυβέρνησης.

Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας,  δήλωσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

«Θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά της Κυβέρνησης και δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα, αλλά ούτε να πάτε τη χώρα στα βράχια» είπε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πως όχι μόνο δεν έχει σχέδιο και έχει και εμμονή στο ψέμα.

Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει «από το Eurogroup μια παράταση», υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση προχωρά σε νέο συμβόλαιο με τους εταίρους, μέσω μια τεχνικής παράτασης για ένα εξάμηνο, με τον όρο «πρόγραμμα-γέφυρα», εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι αυτό ήδη διαφάνηκε πιο καθαρά αυτές τις μέρες.

Η εθνική ενότητα είναι πλατύτερη από την ενότητα του Έθνους είπε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη θετική άποψη που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις για την νέα κυβέρνηση.

«Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι θα ενώσουμε τους Έλληνες, καλούσαμε να ενωθούν άνθρωποι από όλους τους χώρους, ανθρώπους που διοικούνταν από μια τρόικα ως χθες, που μας στέλναν τελεσίγραφα και γονατίζαμε» πρόσθεσε.

Στόχος πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του προγράμματος και η συντεταγμένη έξοδος από το μνημόνιο με πιστωτική γραμμή, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος.

Τις προτεραιότητες στον τομέα του Πολιτισμού παρουσίασε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής, κατά τη σημερινή συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης:

– Λύση προβλημάτων από την εφαρμογή νέου οργανισμού που έχει κενά και δυσχέρειες στην εφαρμογή

– Αποκέντρωση στις περιφερειακές δομές του υπουργείου και βελτίωση επικοινωνίας υπουργείου πολίτη

– Θέσπιση αντικειμενικών κριτηρίων για διορισμό μελών ΚΑΣ και ΚΣΝΜ

– Αμεση αξιοποίηση κάθε δυνατότητας που παρέχει το ΕΣΠΑ για στήριξη υφιστάμενων δομών, περάτωση εργασιών που τρέχουν ήδη και στρατηγικές επιλογές για τη νέα εποχή

– Εκπόνηση νέας εξωστρεφούς πολιτική με έμφαση πολιτιστική διπλωματία. Συγκρατημένη εθνική πολιτική για επιστροφή Γλυπτών το Παρθενώνα και συστηματικές παρεμβάσεις για τη συνολική επιστροφή αρχαιοτήτων

– Ενεργό διασύνδεση και συνέργειες με Παιδεία, Τουρισμό, ανάπτυξη εργασίας και συνύπαρξη με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Τις προτεραιότητες για την παραγωγική ανασυγκρότηση εξήγγειλε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης.

Μεταξύ άλλων εξήγγειλε

-την ακύρωση του τεμαχισμού της ΔΕΗ και το σταμάτημα της ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ

-την επανεξέταση σκανδαλωδών μεταβιβάσεων όπως του Ελληνικού, της ΑΤΕ στην Πειραιώς και των ΕΛΤΑ στη Eurobank.

-την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αντίθετος με την επένδυση στις Σκουριές

Επίσης ανακοίνωσε

-την αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας με ενίσχυση κλαδικών πολιτικών, όπως ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και

– την διαμόρφωση νέας ενεργειακής πολιτικής

-την στήριξη μικρών παραγωγών ανανεώσιμης ενέργειας.τ

-την ίδρυση δημόσιου φορέα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Δείτε αναλυτικά εδώ

 «Θα υπηρετήσουμε τη λογική στις μεταρρυθμίσεις, το Σύνταγμα, τη δημοκρατία και τη νομιμότητα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός, τα πρώτα μέτρα, που, όπως σημείωσε «δεν αποτελούν μεταρρύθμιση», θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών. Και συγκεκριμένα:

– ανάκληση απολυμένων της διαθεσιμότητας (π.χ. καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες) μετά από μία μίνι διαδικασία κινητικότητας,

– η αντικατάσταση των αντισυνταγματικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου και

– θα αλλάξει το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, αλλά μέχρι τότε δεν θα γίνουν επιμέρους παρεμβάσεις

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανέπτυξε ο κ. Κατρούγκαλος, θα εξεταστούν εκ του μηδενός τι ανάγκες καλύπτει κάθε υπουργείο, στη συνέχεια θα θεσπιστεί το προφίλ θέσεων, θα προσδιοριστούν οι ανάγκες και τα καθήκοντα των υπαλλήλων, και μετά θα ακολουθήσει μία πολιτική κινητικότητας. Ακόμη θα υπάρξει νέος υπαλληλικός κώδικας.

«Όσοι επενδύουν στην καταστροφολογία να ξέρουν ότι θα ξεπεραστούν από τις εξελίξεις και θα τεθούν ολοκληρωτικά στο περιθώριο» ανέφερε στην προγραμματική της ομιλία, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. «Το κοινό μας συμφέρον είναι να πετύχουν τις διαπραγματεύσεις. Αυτό πρέπει να καθορίσει τη στάση τους. Όλοι να σταθούν δίπλα μας και να δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο για να πετύχουμε καλύτερους όρους. Ας σταθούν δίπλα μας στη κοινή διαπίστωση ότι χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, ότι πρέπει να αποκτήσουμε δίκαιο φορολογικό σύστημα και ότι πρέπει να συντρίψουμε τη φοροδιαφυγή» είπε η υφυπουργός.

Για τη συνεργασία των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι «αυτή η νέα κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί όσους τη στηρίζουν, αλλά και να νιώσει το βάρος ότι σε αυτήν έχουν εναποθέσει το βάρος πολλοί, ακόμη και αυτοί που δεν την ψήφισαν».

«Η κυβέρνηση δεν συζητά και δεν αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της τρόικας για ασφαλιστικό και συντάξεις. Δεν θα εφαρμόσει, ήδη το κάνει, όσα η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα, μέσω του e-mail Χαρδούβελη, για περιορισμό των συντάξεων, του ΕΚΑΣ και των προνοιακών επιδομάτων, αλλά και για κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν τα 62 έτη», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης.

Ο  Δ. Στρατούλης ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων μέχρι το τελευταίο ευρώ» και δεσμεύθηκε ότι «θα αποκαταστήσουμε τον δημόσιο αναδιανεμητικό χαρακτήρα της δημόσιας ασφάλισης με κατάργηση των σχετικών νόμων».

Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων, επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ, προστασία από τις απολύσεις και επαναφορά της κυριακάτικης αργίας προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο Π. Σκουρλέτης τόνισε ότι «η διάλυση των εργασιακών σχέσεων αποτέλεσαν τον πυρήνα του ακραίου νεοφιλελεύθερου πειράματος που εφαρμόσθηκε κατα βίαιο τρόπο εις βάρος του λαού μας».

Οι βασικές θέσεις του υπουργείου Εργασίας για όλο το πλέγμα των εργασιακών σχέσεων είναι:

  1. Αποκατάσταση συλλογικών συμβάσεων.
  2. Επαναφορά της μετενέργειας στους 6 μήνες (από τους 3 που είναι τώρα).
  3. Επαναφορά του ρόλου του ΟΜΕΔ.
  4. Κατώτατος μισθός: Επαναφορά στα 751 για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και επαναφορά των 3ετιών.
  5. Με διάλογο η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
  6. Καταργούνται οι ενώσεις προσώπων των 3/5. Σήμερα τα 3/5 του συνόλου των εργαζομένων σε μια επιχείρηση σήμερα μπορούν να συνάψουν συλλογική σύμβαση ακόμη κι αν δεν υπάρχει σωματείο.
  7. Φραγμός στις ομαδικές απολύσεις.
  8. Διασφάλιση πενθήμερης εργασίας, επαναφορά κυριακάτικης αργίας.
  9. Κατάργηση του μέτρου της επιστράτευσης.
  10. Αλλαγή των νόμων για την μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.

Περίπου 3.500 υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 7 δισ. ευρώ έχουν εντοπιστεί σύμφωνα με τον υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Μάλιστα ο υπουργός τόνισε ότι μία «δράκα κρατικοδίαιτων οικογενειών κρύβεται πίσω από τη διαφθορά». ενώ είπε ότι θα ψηφιστεί νόμος ώστε να μπορεί ο ΣΔΟΕ να βεβαιώνει φόρους, όπως ίσχυε προ του 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, κ. Τσακαλώτος τόνισε πως με την εκλογική του ετυμηγορία ο ελληνικός λαός «αποφάνθηκε πως χρειάζονται μεταρρυθμίσεις, αλλά με διαφορετικό πρόσημο και ιεραρχήσεις. Αποφάσισε πως το να πιάσεις το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τη φοροδιαφυγή, είναι πιο σημαντικό από τις καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες».

Ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε τη συνεργασία της κυβέρνησης με τον ΟΟΣΑ για τη διενέργεια μεταρρυθμίσεων, λέγοντας πως «είναι ο ΟΟΣΑ εδώ και θα συζητήσουμε, αλλά δεν θα συζητήσουμε την «εργαλειοθήκη». Θα το πούνε βεβαίως οι ιστορικοί του μέλλοντος, εάν η «εργαλειοθήκη» ήταν όντως του ΟΟΣΑ, ή των δικών μας, που πέρναγαν μέσα τις δικές τους ιδέες».

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη υποστήριξε ότι η νέα φορολογική κλίμακα η οποία θα προβλέπει αφορολόγητο 12.000 ευρώ θα αφορά στα εισοδήματα του 2015 τα οποία θα δηλωθούν το 2016. Επίσης, εξήγγειλε τροποποιήσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους οφειλέτες του δημοσίου. 

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, θα προκαλέσει δημοσιονομικές απώλειες άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ οι οποίες όμως θα αποκατασταθούν με τα μέτρα που θα ληφθούν για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ενώ θα υπάρξει άμεση διόρθωση των αντικειμενικών αξιών.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι δεν επιθυμεί την ρήξη και τόνισε πως το ζητούμενο είναι να υπάρξει μια «γέφυρα» μεταξύ της παλαιάς συμφωνίας και της νέας που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση.

«Εκλεχτήκαμε για να διαπραγματευτούμε μία νέα συμφωνία. Είναι αστείο να μας κατηγορούν ότι θέλουμε μία συμφωνία – γέφυρα ανάμεσα στην τοξική συμφωνία και σε μία μη τοξική συμφωνία».

Ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής ανακοίνωσε την «ριζική αλλαγή του μοντέλου της πολιτικής φαρμάκου» με στόχο να γίνει η Ελλάδα χώρα έλευσης, έρευνας και επενδύσεων στην παραγωγή φαρμάκου, όπως είπε.

«Η χώρα διαθέτει τεχνογνωσία, ερευνητικά κέντρα και πλούσιο επιστημονικό δυναμικό» είπε και  πρόσθεσε πως η παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα θα έχει δύο στοχεύσεις: α) την κάλυψη των αναγκών της χώρας και β) τη συμβολή στην πραγματική ανάπτυξη με τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους επιστήμονες.

Για την αντιμετώπιση της «δράσης» των συμφερόντων στο χώρο της Υγείας ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι προτεραιότητα δίνεται στην «λειτουργία θεσμών που θα εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και θα υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον με επίκεντρο τις προμήθειες για να σταματήσει το “πάρτι” της τελευταίας δεκαετίας των κατ΄ εξακολούθηση αναθέσεων».

Διαβεβαιώσεις για την άμεση αποζημίωση του ζωικού κεφαλαίου και της φυτικής παραγωγής που καταστρέφεται αυτή τη στιγμή σ’ όλη τη χώρα από τις πλημμύρες, καθώς και για έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές «όπου υπάρχει ανάγκη», έδωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός για την Αγροτική Ανάπτυξη, Βαγγέλης Αποστόλου

Ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στην ομιλία του, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών του υπουργείου του με σωστή διαχείριση των πόρων του, και διαβεβαίωσε για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια και τις αποθήκες, όπως επίσης και της κατάργησης της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το πρώτο ευρώ. 

Mεγάλη μεταστροφή στο αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας, εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, οι αρχές του οποίου είναι η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, η προστασία του περιβάλλοντος όπως των αρχαιολογικών χώρων, τα αδιαπραγμάτευτα δημόσια αγαθά, η νέα ισορροπία ανάμεσα στο κράτος και τους ιδιώτες και η απάλυνση, όπως είπε,  της τεράστιας «γκρίζας ζώνης» που καταλαμβάνει το χώρο ανάμεσα στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

«Πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες της γεωργίας και της μεταποιητικής οικονομίας», είπε ο κ. Σταθάκης αναφερόμενος στον πρώτο άξονα ανάπτυξης και συνέχισε ανακοινώνοντας τα εξής:

-προκήρυξη διαγωνισμού για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες.

-διαχείριση των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων με πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας μεταφέροντας τα δάνεια σε δημόσιο φορέα διαχείρισης για τα φτωχά νοικοκυριά.

-διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων.

-νέος αναπτυξιακός νόμος με κλαδικά και γεωγραφικά κριτήρια.

-μεταστροφή του θεσμικού πλαισίου ενίσχυσης των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

-ίδρυση Κέντρων Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων.

-τις Κυριακές τα μαγαζιά θα είναι κλειστά.

-αλλαγή στον τρόπο τιμολόγησης των δημόσιων έργων και στροφή από τα μεγάλα στα μεσαία και μικρά έργα.

Σε έναν μήνα κατατίθεται στη Βουλή σχέδιο νόμου επανίδρυσης της ΕΡΤ, ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Η πληγή που άνοιξε στο σώμα της Δημοκρατίας θα κλείσει» είπε και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν, ενώ τόνισε πω όσοι απολυμένοι της ΕΡΤ επιθυμούν να επιστρέψουν στην νέα ΕΡΤ μπορούν να το κάνουν. Επίσης ανακοίνωσε πως θα ελεγχθούν οι προϋπολογισμοί της ΝΕΡΙΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα κινηθεί στους τομείς του σχεδιασμού και του ελέγχου, επισημαίνοντας πως αν θέλουμε να μιλήσουμε για μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και θέσεις εργασίας θα μιλήσουμε για κωδικοποίηση, ώστε να ξέρει ο μικρός επιχειρηματίας τι μπορεί να κάνει εύκολα και γρήγορα, ενώ ανέφερε πως το υπουργείο διαθέτει μόνο 300 ελεγκτές που δεν αρκούν για να γίνεται έλεγχος.

Επίσης είπε ότι αν θέλουμε να μιλούμε για επενδύσεις απαιτείται σταθερό φορολογικό σύστημα και επίσης το κατάλληλο πλαίσιο ώστε να ξέρει πού επενδύει ο κάθε επενδυτής.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.